Colectarea separată a deșeurilor reciclabile în Galați

Publicat în Galaţi acum 4 ani

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul in care traim. De aceea, la inceputul lunii noiembrie am dat startul acțiunii de distribuire a sacilor necesari pentru colectarea selectivă a deșeurilor în zonele de case si a pliantelor de informare.

Gălățenii care locuiesc la case primesc doi saci pentru fiecare săptămână: unul va fi 🟡 galben pentru deșeurile de ambalaje din plastic și metal, iar celălalt va fi 🔵 albastru pentru deșeurile de ambalaje din hârtie și carton.

Echipele Serviciului Public Ecosal Galați vor prelua deșeurile reciclabile, colectate și depozitate de către cetățeni în sacii corespunzători, după programul “din poartă în poartă” deja implementat și le vor transporta la stația de sortare a municipiului pentru a fi ulterior reciclate.

Pliaţi deşeurile de ambalaje tip PET sau cartoanele înainte de depozitare, pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu!
Sacii de colectare selectivă vor fi scosi în stradă în fața proprietății iar Serviciul Public Ecosal îi va ridica săptămânal în ziua stabilită, față de ziua obișnuită a colectării deșeurilor menajere, respectiv :

  • Luni – Deșeuri Menajere Miercuri – Deșeuri Selective
  • Marti – Desșeuri Menajere Joi – Deșeuri Selective
  • Miercuri – Desșeuri Menajere Vineri – Deșeuri Selective
  • Joi – Deșeuri Menajere Luni – Deșeuri Selective
  • Vineri – Deșeuri Menajere Marti – Deșeuri Selective

Deşeurile vegetale (crengi, iarbă, frunze etc.) NU trebuie scoase la stradă sau în punctele de colectare pentru deşeuri menajere.

Deseurile vegetale, ambalajele de sticla, trebuie depozitate în curţile proprii si se va solicita ridicarea acestor deşeuri la Serviciul Public Ecosal Galați, la numărul 0236 312 282.

Vezi toate centrele de colectare din județul Galați, după tipul de deșeuri colectate: 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)