Comuna Vinderei din Vaslui trece la colectarea gunoiului din poartă în poartă

Publicat în Vaslui acum 2 ani

vindereiPrimarul comunei Vinderei, Ionuț Ghiur, și-a anunțat concetățenii că în satul Vinderei, „experimental”, se va trece la colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă, renunțându-se la platformele de colectare. Dacă experimentul va fi de succes va fi implementat și în celelalte sate.

„Datorită nemulțumirilor cetățenilor din toată comuna privind numărul mic de platforme de colectare a gunoiului menajer și amplasamentul lor din fiecare sat, am achiziționat, prin ADIV, 400 de pubele cu o capacitate de 120 litri, pentru colectarea gunoiului”, îi anunță pe concetățenii său Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei.

În alte comune ale județul colectarea gunoiului menajer funcționează deja. La Vinderei se fac primii pași.

„Săptămâna trecută am primit 200 de bucăți, care vor fi distribuite în satul Vinderei, urmând să trecem la colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă. Pentru a putea face acest lucru așteptăm vizita reprezentantului SC Urbana SRL, pentru a stabili traseul mașinii de colectare a gunoiului. Trebuie să știți că odată cu trecerea la colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă, se vor desființa platformele de colectare si tomberoanele vor fi predate operatorului”, le mai spune primarul locuitorilor din Vinderei.

„În funcție de cum se va derula colectarea gunoiului din poartă în poartă, în satul Vinderei vom trece, treptat, și în celelalte sate.

Obiectivul nostru este ca până în anul 2023 în toate cele 8 sate să se facă colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă”, își încheie mesajul către locuitori Ionuț Ghiur.

via Monitorul de Vaslui

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)