Containere pentru colectarea textilelor și încălțămintei în parcările magazinelor Auchan din Timișoara, Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov și Sibiu

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Auchan colectare textileAuchan România a inițiat un program de colectare a hainelor și încălțămintei în opt dintre orașele în care este prezent. Până acum au fost colectate 13 tone. Retailerul a amenajat în parcările hipermarketurilor din vestul țării containere speciale în care clienții sunt invitați să doneze articole pe care nu le mai poartă. După o atentă sortare și igienizare, acestea sunt direcționate fie către pre-reciclare, fie donate către comunități din medii vulnerabile.

Potrivit unui comunicat de presă al Auchan, programul de colectare a demarat în luna octombrie 2020 și se desfășoară, în prezent, în opt orașe din zona de vest a țării: Timișoara, Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov și Sibiu.

Prin intermediul programului, clienții Auchan sunt invitați să doneze în containerele special amenajate hainele și încălțămintea pe care nu le mai folosesc. Partenerul companiei în acest proiect, Crucea Roșie, primește articolele vestimentare și încălțămintea, după ce acestea au fost sortate și igienizate, pentru donare. Textilele și încălțămintea care au un grad ridicat de degradare și care sunt considerate a fi un deșeu textil intră într-un proces de pre-reciclare.

„Doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are două obiective majore: pre-reciclarea textilelor care nu pot fi reutilizate ca atare și reintroducerea acestora în economia circulară ca materie primă, dar și solidaritatea prin susținerea comunităților din mediile vulnerabile, prin intermediul partenerilor de la Crucea Roșie Română.”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

Auchan și-a propus atingerea nivelului standard al Europei de Vest de colectare a 3-4 kg de textile/persoană/an.

via Dialog Textil

Etichetat cu: , , , , , , , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)