Puncte de colectare a uleiului uzat în Baia Mare la Auchan, Carrefour și MOL România

Publicat în Maramureş acum 3 ani
ulei uza

ulei uza

Un litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă, acesta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani.

Se estimează că utilizatorii casnici produc și aruncă în canalizare o cantitate de ulei uzat de 12 ori mai mare decât societățile comerciale. Mai mult, aruncarea uleiului alimentar uzat în mod necorespunzător – în chiuvetă sau pe canalizare, înfundă și corodează țevile, costurile de întreținere și curățare a stațiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.

În Baia Mare există mai multe puncte unde consumatorii pot să ducă uleiul alimentar uzat:

AUCHAN – Bulevardul București, nr. 144. Sub sloganul „SĂ PĂSTRĂM ÎMPREUNĂ NATURA CURATĂ” – Hypermarket-ul își încurajează clienții să colecteaze corect uleiul folosit și să îl aducă în cel mai apropiat hypermarket Auchan, de unde acesta va fi transportat și reciclat în biodisel de către un reciclator autorizat. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) și să aducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienți.

În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan, pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase sau apă plată.

CARREFOUR – Bulevardul Bucuresti, nr. 53. E TIMPUL SĂ TRECEM LA OBICEIURI MAI BUNE – acesta este îndemnul celor de la hypermarket-ul Carrefour pentru colectarea uleiului folosit.Carrefour oferă la fiecare 3 litri de ulei folosit 1 litru de ulei proaspăt, marca proprie, iar la 5 litri de ulei folosit, 2 litri de ulei proaspăt.

Acțiunea este implementată cu sprijinul organizației Respiră Verde, care va colecta și procesa uleiul folosit pentru a-l transforma în biocombustibil și alte derivate.

MOL România – stația de pe str. Vasile Alecsandri sau stația de pe str. Victoriei, nr. 167. MOL România este prima rețea de benzinării care încă din 2012 are un program pentru colectarea de la populaţie a uleiului alimentar uzat, cu scopul de a contribui la protecția mediului și la educaţia civică privind acest subiect. Procedura de predare este foarte simplă: uleiul colectat într-un recipient trebuie predat personalului din staţia aleasă de dumneavostră.

În materialul video de aici realizat de Vital S.A. puteți urmări procesul de separare a grăsimilor din apa uzată, în cadrul stației de epurare din Baia Mare.

via MaraMedia

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)