La Băcani, deșeurile vor fi colectate de la poarta sătenilor

Publicat în Vaslui acum 2 ani

pubele negre pt deseuriDupă exemplul localității Vinderei, unde gunoiul menajer al consumatorilor a început să fie ridicat din poartă în poartă și nu de la platformele de colectare, și sătenii din comuna Băcani vor beneficia de același „tratament”. În acest sens, primăria a alocat bani pentru achiziționarea a 1.000 de pubele.

Pentru că e la modă de ceva timp, mulți dintre edilii din județ își țin la curent concitadinii / consătenii prin intermediului postărilor de pe conturile de socializare. Este și cazul primarului comunei Vinderei, Ionuț Ghiur, care, la jumătatea lunii, a scris pe Facebook că, urmare a nemulțumirilor cetățenilor cu privire la numărul mic de platforme de colectare a deșeurilor, ușor-ușor, se va trece la colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă, în acest sens fiind cumpărate 400 de pubele de 120 litri. Pentru început, măsura se va aplica în satul Vinderei și, dacă totul merge bine, va fi implementată și în celelalte șapte localități componente.

Și mai recent, mai exact pe 26 august, primarul comunei Băcani, Vasile Stoica, a făcut un anunț asemănător, precizând că, la ultima ședință, consilierii locali au aprobat alocarea de la bugetul local a sumei necesare achiziționării pubelelor ce vor fi amplasate din poartă în poartă. Potrivit acestuia, cele 1.000 de pubele cu capacitatea de 120 litri vor fi livrate în comună până la jumătatea lui noiembrie.

„Dragi cetățeni, vă informez că, în ședința Consiliului Local din 25 august, am inițiat și propus spre aprobare Hotărârea nr. 57, care prevede achiziționarea unui număr de 1.000 de europubele de 120 litri pentru începerea unei noi etape de colectare a gunoiului menajer, adică colectarea din poartă în poartă în toate satele din comuna Băcani. După aprobarea acestei hotărâri, putem spune că a început efectiv o nouă etapă în atingerea obiectivului nostru comun de a trăi într-un mediu curat și sănătos. Este un proiect pe care dumneavoastră, cetățenii, l-ați dorit de mai mult timp și la care eu m-am implicat foarte mult pentru realizarea lui, având mai multe rânduri de discuții, atât cu reprezentanții Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui, cât și cu societatea de colectare a gunoiului menajer din comună”, a transmis primarul Stoica prin intermediul contului de socializare.

„În acest sens, am încheiat un contract de achiziție a unui număr de 1.000 pubele de 120 litri, care vor fi livrate către Primăria Băcani pînă în 15 noiembrie 2021. Pubelele respective vor fi predate către fiecare gospodărie din comună pe baza unui proces verbal de predare-primire, după care vom începe colectarea efectivă a gunoiului menajer din poartă în poartă. În speranța că toți cetățenii vor înțelege ce înseamnă și cum trebuie să păstrăm un mediu curat, așteptăm livrarea pubelelor către primărie, după care imediat vor fi împărțite către fiecare gospodarie. Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru înțelegere și, totodată, sper că, prin realizarea acestui proiect, vom rezolva toate aspectele negative de la punctele de colectare din prezent!”, a mai punctat edilul.

via Monitorul de Vaslui

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)