Supercom va ridica deșeurile colectate separat din județul Bistrița-Năsăud, din poartă în poartă

Publicat în Bistriţa-Năsăud acum 2 ani

deseuri colectare selectivaDirectorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, a anunțat azi că urmează implementarea unei noi metode de colectare a deșeurilor, ca soluție pentru creșterea gradului de reciclare a deșeurilor menajere. Fiecare gospodărie ar urma să primească saci de diferite culori pentru selectarea deșuerilor, iar compania Supercom va ridica, de la poarta casei, deșeurile separate pe patru fracții.

„Având în vedere nivelul scăzut al colectării selective din județul nostru, considerăm că una din soluțiile bune și cu impact imediat în creșterea cantităților de deșeuri colectate selectiv și creșterea calității colectării selective a deșeurilor, este ridicarea tuturor deșeurilor de către operatorul de salubrizare Supercom, de la poarta casei pe 4 fracții distincte: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă și fracția reziduală.

Ne pregătim ca la toate gospodăriile din mediul urban și rural, pe lângă pubelele negre pentru fracția reziduală și cele galbene pentru fracția plastic/metal, să distribuim saci personalizați de culoare albastră pentru fracția hârtie/carton și saci de culoare verde pentru deșeurile din sticlă.
Prin această măsură înlesnim colectarea selectivă la nivelul fiecărei gospodării și-i scutim pe cetățenii din zonele de case de a duce deșeurile reciclabile la platformele de colectare a deșeurilor, care în multe situații sunt amplasate la distanțe considerabile de locuințele lor.

Contăm pe responsabilitatea locuitorilor județului Bistrița-Năsăud să fie atenți și riguroși în a selecta deșeurile pe toate cele 4 fracții, pentru ca această măsură să fie eficientă și să protejăm cu adevărat natura și sănătatea noastră.

Avem confirmarea că această măsură dă rezultate bune, din județele care au implementat deja colectarea la poarta casei pe cele 4 fracții.

Haideți să fim responsabili, să le punem toate la locul lor, pentru a valorifica mai bine deșeurile reciclabile, pentru a respecta natura și pentru a avea un județ mai curat!“, a transmis Cristian Niculae.

via Obserator de Bistrița Năsăud

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)