Un nou operator de salubrizare pentru 35 de comune din Gorj

Publicat în Gorj acum 2 ani

pubela gorjUn nou operator de salubrizare prestează de săptămâna aceasta serviciul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor de pe raza a 35 de comune membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare „ADIS” Gorj, dar și a orașului Rovinari.

În urma notificării transmise de către operatorul S.C. Supercom S.A., conducerea „ADIS” Gorj, mandatată de către Adunarea Generală a asociației, dar și de către Consiliul Director, au cerut oferte de la mai mulți operatori de salubrizare din România, printre care S.C. Brai Cata S.R.L., S.C. Iridex Group Salubrizare S.R.L și S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L.

În urma analizei ofertelor primite firma S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L. va asigura prestarea serviciului de salubrizare, până la finalizarea procedurii de licitație organizată de către „ADIS” Gorj. Beneficiarii acestui serviciu trebuie să știe faptul că taxa de salubrizare de 16 lei/lună/gospodărie cu TVA, pe care o plăteau până în prezent, va rămâne neschimbată, indiferent daca depozitul conform de la Târgu Jiu se va deschide sau nu, iar în perioada imediat următoare firma S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L. va aduce 3.000 de pubele de 120 l, după ce fostul operator și le va ridica.

Vor să organizeze o licitație

În același timp, programul început pentru colectarea separată a deșeurilor municipale va continua și cu noul operator, acest lucru efectuându-se pe două fracții, și anume: umed și uscat.

Totodată, prin asigurarea continuității acestui serviciu se vor păstra și locurile de muncă, fiind vorba despre aproximativ 60 de oameni, aceștia putând fi preluați de către noul operator.

„Asigurăm cetățenii localităților care fac parte din „ADIS” Gorj că suntem preocupați în continuare de asigurarea unor servicii corecte și pe această cale ne cerem scuze pentru eventualele disfuncționalități inerente în astfel de situații, prin schimbarea operatorului de salubrizare”, a declarat președintele ADIS Gorj, Dorin Tașcău, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Compania Supercom a decis să renunțe la contractul din Gorj. ADIS Gorj va trebui însă să organizeze o licitație pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale pentru un număr de 44 de localități din județul Gorj. Bugetul pentru un contract pe 10 ani este estimat la peste 157 de milioane de lei.

 

via GDS.ro

Etichetat cu: , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)