Primar din Gorj, amendat de Garda de Mediu pentru ca ardea gunoiul

Publicat în Gorj acum 3 ani

Primarul comunei gorjene Licurici a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu pentru că nu are contract cu nicio firmă de colectare a gunoiului. Liviu Drăgulescu, primarul comunei, a mărturisit de altfel că, pentru a scăpa de gunoiul de la şcoli şi din comună, îi punea foc.

150 de milioane. Atât a primit amendă primăria Licurici pentru gunoiul ars găsit în comună. Primarul Liviu Drăgulescu are însă şi o scuză. „Primăria Licurici este printre cele 13 comune afiliate Asociaţiei „Valea Gilortului”, al cărei lider este primăria Târgu Cărbuneşti. Asociaţia nu şi-a început încă activitatea aşa că noi ne-am descurcat cum am putut. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să înceapă treaba că nici mie nu-mi convine să plătesc la amenzi aiurea”, a declarat Liviu Drăgulescu, primarul din Licurici.

Potrivit primarului, comisarii Gărzii de Mediu l-au amendat pentru că nu avea contract cu nici un operator de salubritate deşi recunoaşte că inspectorii au găsit ceva mai mult de atât. „Nu am contract cu nicio firmă care să strângă gunoiul din sat şi de la şcoli. Şi ce să ne mai ascundem. Au găsit şi resturile de gunoi ars acolo lângă şcoală. Noi avem 240 de europubele pentru săteni, dar cei de la Târgu Cărbuneşti ne-au zis să nu le împărţim încă”, a declarat Liviu Drăgulescu.

Reprezentanţii Gărzii de mediu Gorj spun că primarul a achitat deja amenda şi că vor continua controalele pentru a vedea dacă aşa-zisa asociaţie îşi va face treaba. „Primăria Licurici nu a asigurat colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor rezultate din comună fapt pentru care i-am aplicat o sancţiune în valoare de 15.000 lei. Suma a fost deja plătită dar controalele vor continua şi în perioada următoare”, a declarat Simona Cornea, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Gorj.

Centre de colectare și reciclare deşeuri în Județul Gorj

Deseuri colectate in Județul Gorj: 

Via Pandurul

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)