Poliția Locală Sector 5 și Garda de Mediu ia în vizor pe cei care depozitează ilegal deșeuri

Publicat în Bucureşti acum 3 ani
Începând de astăzi, 1 februarie 2021, Poliția Locală Sector 5 și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu vor efectua controale privind calitatea aerului, prin identificarea potențialelor surse de imisii/emisii poluante care creează disconfort zonelor rezidențiale, în vederea reducerii acestora. Planul de acțiune care reprezintă un efort coordonat al administrației centrale și locale pentru rezolvarea mai multor probleme cetățenești care au legătură cu mediul.
Se vor efectua inspecții la amplasamentele unde se constată că se înregistrează arderi necontrolate de deșeuri, incendii de vegetație, incendii la unități economice în activitate cât și la cele inactive, incendii care au putut determina schimbări ale caracteristicilor componentei de mediu aer.
Totodată, Poliția Locală Sector 5 și reprezentanții Gărzii de Mediu vor efectua inspecții în vederea aplicării unor măsuri de urgență pentru reducerea și limitarea poluării atmosferei în cazurile în care traficul auto sau activitățile desfășurate în zone rezidențiale determină depășiri ale valorilor limită privind calitatea aerului.
Vor fi efectuate inspecții la amplasamentele pe care sunt depozitate/ abandonate deșeuri și va fi verificat modul în care funcționează sistemele de colectare separată a deșeurilor, de pe domeniul public.
În urma acțiunilor desfășurate se va analiza situația îndeplinirii țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale depozitate și stabilirea măsurilor necesare pentru atingerea acesteia.
Scopul planului de acțiune este acela de a asigura un mediu curat pentru cetățenii din Capitală.
via Pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5

Etichetat cu: , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)