Sancțiuni mai dure pentru cei care depozitează ilegal deșeuri în Capitală

Publicat în Bucureşti acum 3 ani

Sancțiuni mai dure pentru cei care depozitează ilegal deşeuri în Bucureşti. Amenzile vor ajunge şi la 40 de mii de lei, iar cei prinşi în flagrant pot rămâne şi fără vehiculul cu care transportă gunoiul. Măsurile anunţate de ministrul Mediului intră în vigoare de la 1 februarie, când echipe mixte de control vor împânzi fiecare sector al Capitalei

Centre de colectare deşeuri în București

Ne aflăm pe Strada Drumul Carierei din Sectorul 1 al Capitalei. Pe o suprafață de aproximativ trei hectare, sunt depozitate tot felul de deșeuri. De la saci menajeri până la resturi din demolări.

Adevărate focare de infecție care le fac viața un calvar locuitorilor din zonă.

Pentru a-i descuraja pe cei care depozitează ilegal deșeuri, Ministrul Mediului și primarii din Capitală au anunțat sancțiuni mai dure.

De la 1 februarie, echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu, ai Poliției Locale și Naționale vor fi în teren 24 de ore din 24.

În paralel, Primăria Generală și primăriile de sector trebuie să găsească noi locuri de depozitare a deșeurilor în Capitală, spune ministrul Mediului.

Pentru poluarea din București, în primăvara anului trecut, România fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Dosarul de infringement fusese deschis în 2009. Capitala nu are acum un plan integrat pentru calitatea aerului, deoarece acesta a fost recent anulat în instanță.

Planul era prevăzut pe o perioadă de 4 ani și prezenta acțiunile pentru reducerea emisiilor poluante. Primăria Capitalei trebuie să vină cu un document nou. Până atunci, va face însă unul provizoriu, împreună cu primăriile de sector.

via TVR

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)