SOMA va gestiona staţiile de sortare de la Cisnădie şi Şura Mică

Publicat în Sibiu acum 3 ani

În 29 decembrie 2020 s-a atribuit contractul prin SEAP către SOMA pentru gestionarea staţiilor de sortare de la Cisnădie şi Şura Mică. Valoarea contractului: puţin peste 20 milioane lei plus TVA (aproximativ 5 milioane Euro cu tot cu TVA). SOMA primise gestiunea acestor staţii încă din martie 2019, după rezilierea contractului cu Bratner.

Ieri sistemul SEAP a publicat contractul încheiat în 29 decembrie de ADI-ECO Sibiu cu SOMA pentru cele două staţii. SOMA a fost singurul ofertant. Directorul SOMA de la Sibiu, Ionuţ Rusu a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT că gestionarea celor două staţii în ultimii doi ani de către SOMA a fost pe pierdere, dar că firma a făcut eforturi pentru a angaja oameni şi a sorta corect deşeurile acolo.

Centre de colectare deşeuri în Sibiu

Iată principalele clauze din contract: “La Statia de sortare Sura Mica și Cisnădie vor fi sortate circa 20.311,50 to/an deseuri reciclabile municipale colectate separat din zona de colectare 1, 2, 3 și 5 Sibiu. In plus, vor fi accepatate in vederea stocarii temporare si ulterior a valorificarii o cantitate de circa 2256,83 tone/an deseuri de sticla colectate separat din zona de colectare 1, 2, 3 și 5 Sibiu, cu mențiunea că deșeurile reciclabile din zonele 3 și 5 Sibiu vor fi aduse în Stația de sortarea de la Șura Mică în vederea tratării începând cu luna ianuarie 2021. La Statia de compostare Sura Mica se estimeaza ca va ajunge o cantitate de circa 18.600 tone/an biodeseuri colectate separat din zona 1 Sibiu (Municipiul Sibiu, Selimbar, Cisnadie, Sura Mica) precum si deseuri biodegradabile municipale, in special deseuri verzi colectate separat din celelalte unitatile adminsitrativ teritoriale din zona 1 Sibiu. Valoarea anuala a redeventei este de 337.528 lei/an pentru activitatea de sortare și 476.993 lei/an pentru activitatea de compostare, în total 814.521 lei/an.”

SOMA deţine din 2016 şi contractul de colectare şi transport al deşeurilor în municipiul Sibiu şi zona de sud a judeţului. Acest contract a fost extins pe 12 ani, în loc de 8 cât era iniţial, printr-o decizie din 2018.

În lanţul deşesurilor de la cetăţeni şi firme la groapa de gunoi, SOMA nu gestionează doar groapa de gunoi, care este administrată de firma TRACON, momentan.

via SbiuIndepentent.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)