Containere subterane pentru deșeuri reziduale și biodegradabile la Cisnadie

Publicat în Sibiu acum 3 ani

Cisnădia este primul oraș din județul Sibiu în care s-a introdus un sistem de amplasare subterană a containerelor pentru deșeuri reziduale și biodegradabile. Proiectul a fost demarat de administrația locală în urmă cu trei ani, iar acum toate amplasamentele supraterane de colectare a deșeurilor au fost mutate în subteran.

„Mă bucur din suflet că am reușit acest proiect la care se lucrează de mai bine de trei ani de zile. Cisnădia este primul oraș din județul Sibiu care beneficiază de această modernizare. Oamenii vor înțelege că gunoiul se va sorta separat după cum am stabilit și după cum i-am rugat. Toate platformele de gunoi din oraș au fost modificate, toate sunt acum subterane”, spune Gheorghe Huja, primarul din Cisnădie.

Punctele de colectare au fost amplasate astfel încât locuitorii orașului să nu parcurgă o distanță prea mare pentru a ajunge la acestea. „Pe o suprafață de 500 de metri avem trei puncte de colectare. Acest lucru face ca oamenii să nu meargă prea mult pentru a ajunge la containere”, adaugă primarul.

Pe lângă acest proiect, în anul 2020 Primăria Cisnădie a finalizat alte două proiecte importate pentru dezvoltarea orașului. „Anul acesta am avut trei proiecte mari pe care le-am finalizat. Este vorba despre aceste containere pe care le-am introdus subteran, despre modernizarea iluminatului stradal în tot orașul și despre inaugurarea pistei de biciclete Cisnădie – Sibiu. Sunt trei proiecte mari pe care am ținut foarte mult să le duc la bun sfârșit”, mai spune Gheorghe Huja.

Centre de colectare deşeuri în Județul Sibiu

Deseuri colectate in Județul Sibiu: 

Via Turnul Sfatului

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)