Poliția Locală din Târgu Jiu face analiza gunoiului pentru a-i depista pe cei care abandonează deșeuri în diferite zone din municipiu.
În special în partea de sud a orașului, în zona CET, sunt tot timpul vizibile diferite cantități de deșeuri abandonate. Este vorba de gunoi menajer și deșeuri de alte categorii. Aici pot fi depozitate doar deșeuri din construcții. Polițiștii locali au reușit de mai multe ori să îi prindă în fapt pe cei care aruncă gunoi aiurea și nu mai achită taxă de salubritate către compania din municipiu. Este însă obligatoriu ca agenții economici să aibă încheiate contracte cu o firmă de salubritate. Cetățenii trebuie, de asemenea, să depoziteze gunoiul în spațiile amenajate corespunzător și să apeleze la serviciile specializate ale unei firme de salubritate. În ciuda controalelor frecvente, anumiți locuitori ai orașului continuă să abandoneze deșeuri.
Verifică gunoiul menajer
În momentul de față, polițiștii locali verifică inclusiv conținutul gunoiului pentru a depista documente prin care să îi identifice pe cei care aruncă deșeuri menajere pe câmp.
„Constatăm că, în ciuda numeroaselor sancțiuni aplicate, a eforturilor permanente ale Primăriei Municipiului Târgu Jiu și ale SC Edilitara Public SA, de a salubriza în mod corespunzător zona Termocentralei, anumite persoane continuă să depoziteze în acest loc, pe lângă resturile provenite din construcții și alte deșeuri, care conferă aspect inestetic zonei și aduc atingere protecției mediului înconjurător. Amplasamentul de depozitare a deșeurilor provenite din construcții a fost stabilit prin H.C.L. nr. 323/2006 în zona albiei vechi a râului Jiu din zona străzii Termocentralei. În acest loc se pot depozita doar deșeuri din construcții: moloz; pământ; etc. cu aprobarea prealabilă a Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Depozitarea altor deșeuri este strict interzisă.
De asemenea, în prezent, se află în procedură de identificare mai multe persoane care au depozitat ilegal deșeuri, atât în zona menționată, cât și în alte zone de pe raza municipiului Târgu Jiu. Acestea riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, pentru persoane fizice, și între 20.000 și 40.000 pentru persoane juridice.Totodată, contravenienții vor avea obligația de a curăța terenurile și de a elimina deșeurile în conformitate cu prevederile legale“, potrivit lui Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.
Vezi toate centrele de colectare din județul Gorj, după tipul de deșeuri colectate : hârtie – cartoane, metale – fier vechi, PET-uri, plastic, sticlă, textile, ulei uzat, DEEE, anvelope uzate, baterii auto, baterii portabile, deșeuri medicale, lemn, vehicule scoase din uz
via Gazeta de Sud
Etichete: Gorj