E.ON România a lansat concursul național „Școala Verde” cu premii în valoare de 9.000 de euro și 3 laptopuri

Publicat în Recomandari acum 4 ani

E.ON va acorda premii în valoare de 9.000 de euro și 3 laptopuri, iar școlile cîștigătoare vor fi desemnate de public. Concursul se desfășoară online, în perioada 22 octombrie – 22 noiembrie, pe trei categorii: Eco-știință, Eco-creație și Eco-școala. Copiii pot folosi orice formă de exprimare: de la machete, experimente științifice, piese de teatru, până la creații vestimentare din materiale reciclabile.

E.ON România a lansat concursul național „Școala Verde”, care își propune să contribuie la educația copiilor din ciclul gimnazial în spiritul respectului față de natură. Astfel, orice școală gimnazială din România se poate înscrie la competiția care se va desfășura online, în perioada 22 octombrie-22 noiembrie. Sunt vizate proiecte în care copiii își pot pune în valoare cunoștințele despre protejarea mediului dar și creativitatea în a folosi materiale reciclabile pentru diverse activități.

“Sustenabilitatea este o direcție prioritară pentru E.ON și de aceea ne-am angajat să inițiem proiecte care să contribuie la un viitor mai verde. În acest demers ne bazăm foarte mult pe copii: sunt inteligenți și creativi și cu siguranță vor ști, cu ajutorul nostru, al profesorilor și al părinților, ce au de făcut ca să trăiască într-un mediu curat și sănătos”, declară Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.

Împreună cu un profesor coordonator, echipele înscrise în concurs pot alege cele mai diverse forme de exprimare a grijii față de natură, prin intermediul machetelor, experimentelor, cursurilor, pieselor de teatru, creațiilor vestimentare din produse reciclabile etc.

Școlile se pot înscrie la una dintre cele trei categorii ale concursului:

Eco-știință dedicată proiectelor ce propun explorarea sustenabilității prin intermediul științei/experimentelor;

Eco-creație unde se pot propune machete sau creații artistice care promovează protecția mediului și un stil de viață sănătos;

Eco-școala unde școlile sunt invitate să ilustreze acțiuni sau proiecte deja implementare care le recomandă ca fiind școli verzi sau prietenoase cu mediul.

Fiecare categorie va avea 5 școli finaliste care vor fi selectate până pe 3 noiembrie și vor intra în etapa finală, care se va desfășura pe pagina de facebook E.ON (https://www.facebook.com/E.ONRomania/).

Desemnarea celor 3 școli cîștigătoare, câte una pentru fiecare secțiune din concurs, se va face în funcție de numărul de like-uri primite din partea publicului.

Fiecare echipă cîștigătoare va primi din partea E.ON un premiu de 3.000 de euro, iar profesorul coordonator un laptop. Concursul pune în joc trei premii, în valoare de 9.000 de euro și 3 laptopuri pentru locul 1 de la fiecare secțiune din concurs.
Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul https://www.eon.ro/actiuni-responsabilitate-sociala. Înscrierile se fac în intervalul 22 octombrie – 1 noiembrie prin transmiterea formularului completat la adresa de e-mail: .

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)