La Carrefour Constanța plătești cu PET-uri pentru fructe și legume românești

Publicat în Constanţa acum 4 ani

Caravana ”Plata cu PET” ajunge în Constanța. Până Joi, 5 noiembrie, la Carrefour plătești cu plastic, pentru fructe și legume românești.

 • Carrefour România, cu sprijinul GreenPoint Management, reia Caravana Plata cu PET toamna aceasta și încurajează toți constănțenii să treacă la obiceiuri mai bune și să colecteze selectiv deșeurile de plastic de tip PET
 • Timp de 7 zile, în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, locuitorii din Constanța vor putea aduce ambalaje de tip PET la Caravana amplasată în fața hipermarketului și vor primi în schimb fructe și legume de la producători locali.
 • Mai mult, Carrefour extinde caravana și în afara magazinului și aduce Plata cu PET în comunități, la asociații, centre de zi sau ONG-uri care pot colecta, timp de o săptămână, PET-uri în schimbul cărora retailerul le oferă fructe și legume de la producătorii locali.

Caravana Carrefour Plata cu PET ajunge toamna aceasta în Constanța și invită toți locuitorii să folosească plasticul ca monedă de schimb pentru fructe și legume de la producători locali, încurajând, astfel, trecerea la obiceiuri mai bune și un consum responsabil de resurse, pentru a proteja mediul înconjurător. Plata cu PET este parte din programul național Carrefour de economie circulară Punem Preț Pe Plastic, care propune acțiuni concrete pentru a folosi responsabil resursele prin reciclare, reducere și refolosire.

”Plasticul este o resursă valoroasă, iar introducerea sa într-un circuit de economie circulară este esențială pentru protejarea mediului înconjurător. Plata cu PET este un exemplu excelent prin care putem da valoare plasticului – iar caravana din toamna 2019 în 6 orașe din țară ne‑a arătat cât de important este să ducem inițiativa și în local pentru a ajunge la cât mai mulți dintre clienții noștri. De aceea, toamna aceasta, ne-am adaptat condițiilor de siguranță și am mutat Plata cu PET pe roți, pentru a ajunge în cât mai multe locații. În plus, susținem și încurajăm și comunitățile locale din orașele în care suntem prezenți – ONG-uri, asociații de mediu sau centre de copii și tineret să fie parte din acest demers. Acestea au posibilitatea de a colecta, timp de o săptămână, PET-uri pentru a primi, la schimb, fructe și legume. Este un proces de educare și de schimbare de comportament pe care ni‑l asumăm noi, Carrefour, alături de partenerii și de clienții noștri” a transmis Felician Cardoș, Manager Mediu Carrefour România.

Până pe 5 noiembrie, locuitorii din Constanța vor putea cumpăra fructe și legume provenite de la producători locali, plătind cu ambalaje de tip PET, în hipermarketul Carrefour Constanța. Mecanismul campaniei este unul simplu:

 • Fiecare PET valorează un fruct sau o legumă
 • Clienții pot aduce maximum 20 de PET-uri pe zi
 • PET-urile sunt aduse și colectate la Caravană, amplasată vizibil în parcarea hipermarketului
 • Numărul de ambalaje de tip PET aduse va fi notat pe un cartonaș, pe care fiecare participant îl primește în momentul predării PET-urilor
 • Cu acest cartonaș, locuitorii pot ridica fructe și legume din incinta magazinului, în funcție de numărul de PET-uri aduse
 • Clienții care aduc minimum 20 de ambalaje PET în perioada campaniei pot participa la tombola cu premii speciale, cu înscriere pe baza cartonașului. Pentru mai multe detalii, participanții pot consulta regulamentul campaniei pe www.carrefour.ro sau la biroul Relații Clienți din magazin.

De asemenea, condițiile și recomandările pentru a colecta PET-uri sunt:

 • În Plata cu PET se acceptă exclusiv PET-uri de apă, bere sau suc, cu gramaje între 0.2 litri si 0.6 litri, care nu conțin urme de alcool, detergenți sau produse lactate.
 • Se recomandă clătirea PET-urilor înainte de colectare, pentru a respecta normele de igienă, dar și pentru a facilita procesul de reciclare – este important ca sticlele PET să fie curate, pentru că materiile prime obținute în urma reciclării sunt folosite în diverse industrii, inclusiv industria igienică sau alimentară.
 • Se recomandă turtirea PET-urilor — pentru eficientizarea transporturilor dar și a spațiului de colectare.

Ne-am implicat în această campanie pentru a contribui la educarea populaţiei privind colectarea deșeurilor. Toate deșeurile colectate în cadrul campaniei vor fi reciclate în România, țara noastră având o capacitate de a‑și recicla  deșeurile generate. Vrem ca oamenii să vadă deşeul ca pe o resursă iar colectarea separată a deșeurilor trebuie să se întâmple în fiecare casă din România.  Educația și un sistem de management al deșeurilor transparent sunt baza pentru a face tranziţia către economia circulară, a declarat Adela Lazăr, Preşedinte GreenPoint Management.

Toamna aceasta, Caravana Plata cu PET va staționa în parcările magazinelor Carrefour din 6 orașe, în perioada 21 octombrie — 24 noiembrie. Traseul Caravanei a început la Brașov și continuă, în paralel, în Baia Mare și Constanța, Iași și Târgu Jiu, iar în final va staționa la București.

Plata cu PET merge mai aproape de comunități, iar pentru următoarea staționare din Baia Mare și Constanța, partenerii locali care se vor alătura campaniei sunt: Asociația Autism Baia Mare, T.O.B.I.S Baia Mare, D.E.I.S Baia Mare, Constanța Altfel, Salvați Copiii Constanța, Complexul de Servicii Comunitare Sparta Rotterdam (Constanța) și Direcția Generală de Asistență Socială Constanța. Timp de o săptămână, aceștia vor colecta ambalaje de tip PET împreună cu membrii din comunitate, încurajând trecerea la obiceiuri mai bune.

Partenerii principali din campania Caravana Plata cu PET de anul acesta sunt GreenPoint Management și Biodeck.

Vezi toate centrele de colectare din județul Constanța, după tipul de deșeuri colectate : 

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)