În România se adună cam 6 milioane de tone de deșeuri pe an, dintre care jumatate biodegradabile

Publicat în Recomandari acum 4 ani

În România se adună cam 6 milioane de tone de deșeuri pe an (1,1 milioane de tone, în Bucureşti), dintre care 50%-55% fac parte din categoria biodegradabile. Apelul autorităților – de fapt, cerința vitală pentru mediu și pentru fiecare dintre noi – este să le deviem de la groapa de gunoi. O mare parte din ceea ce este reciclabil ajunge la groapă. La ora actuală, numai 13,9 % din totalul deșeurilor municipale (hârtie, plastic, metal, sticlă) se reciclează. Predominant se reciclează deșeurile provenite din ambalaje. Sectorul privat are pentru asta un rol major în organizare și finanțare, prin mecanismele de răspundere extinsă a producătorului.

Proiecte românești pentru un viitor curat
Conferința privind gestionarea deșeurilor biodegradabile a oferit cadrul prezentării unor proiecte românești, implementate pentru un viitor bio:
– „Agricultură Circulară în Universitatea Mea” (ACUM) – proiectrealizat de Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului de laAcademia de Studii Economice din București
– „Dobroești compostează” – primul proiect pilot de lângă București pentru colectare separată a deșeurilor vegetale
– inițiativele organizației Genesis Bio Partner – investiții în crearea unui portofoliu de stații de producere a energiei regenerabile în cogenerare din biogaz.

Mai multe pe economistul.ro

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)