Până în 2050, 86 de milioane de tone de panouri solare vor deveni deșeuri

Publicat în Recomandari acum 4 ani

Deși panourile solare pot juca un rol important în lupta cu încălzirea globală, ele pot deveni în același timp și bucăți mari de deșeuri electronice, când ajung la finalul vieții.

Până în 2050, 86 de milioane de tone de panouri solare vor deveni deșeuri, iar cele mai multe țări nu au o strategie prin care să le gestioneze.

“Dacă nu impunem reciclarea, cele mai multe module vor ajunge la groapa de gunoi”, a declarat Meng Tao, cercetător la Universitatea Statului Arizona.

Salvarea se poate transforma în pericol
Panourile solare sunt compuse din celule fotovoltaice (PV) care transformă lumina soarelui în electricitate. Când aceste panouri ajung la gropile de gunoi, nu doar că se risipesc resurse valoroase, dar se și creează probleme pentru mediu, întrucât panourile solare conțin materiale toxice.

Dacă cei mai mulți producători susțin că panourile lor au durată de viață de aproximativ 25 de ani, iar lumea a început să utilizeze energie solară pe scară largă la începutul anilor 2000, putem estima destul de clar că deșeurile încep ușor, ușor să apară.

Via Playtech

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)