Operator de salubrizare din Flămânzi, Botoșani, sancționat cu amendă de 50.000 de lei

Publicat în Botoşani acum 3 ani

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au anunțat că un operator economic din Flămânzi, care are ca obiect de activitate colectarea și transportarea deșeurilor, a fost sancționat amendă de 50.000 de lei.

În această perioadă, comisarii vor verifica operatorii economici care efectuează operații de colectare și transport deșeuri municipale, având obligaţia de a asigura colectarea separată a acestora şi de a nu le amesteca în timpul transportului dar și obligaţia să livreze şi să transporte deşeurile numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor de sortare, tratare, reciclare şi depozitare.

Centre de colectare deşeuri în Județul Botoșani

Deseuri colectate in Județul Botoșani: 

Gestionarea deşeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea umană şi fără a dăuna mediului, în special fără a genera riscuri pentru aer, apă, sol, faună sau floră, fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor și fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special.

Pentru nerespectarea acestor obligații, un operator economic care colectează și transportă deșeurile municipale solide a fost sancționat cu amendă în cuantum de 50.000 lei.

„Pentru nerespectarea obligațiilor sus menționate și a prevederilor din autorizația de mediu, în data de 4 septembrie 2020 operatorul economic care colectează și transportă deșeurile municipale solide din județul Botoșani-zona 5 Flămânzi a fost sancționat cu amendă în cuantum de 50.000 lei. Totodată, s-au stabilit în sarcina operatorului economic 7 măsuri pentru remedierea neconformităților constatate”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani

Via StiriBotosani

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)