Gunoiul mehedințenilor va fi ridicat, de la 1 iulie, de Brantner

Publicat în Mehedinţi acum 2 ani

brantnerGunoiul mehedințenilor va fi ridicat, de la 1 iulie, de Brantner. Cel puțin așa afirmă președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu. Potrivit acestuia, de luna viitoare devine operațional sistemul de management integrat al deșeurilor.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L., în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru ca începând cu data de 1 iulie 2021, să devină operațional sistemul de management integrat al deșeurilor, sistem înființat de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene.

La întâlnire au participat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Mehedinți și colegii din cadrul Consiliului Județean Mehedinți care gestionează implementarea sistemului.

În urma discuțiilor purtate, avem toate premisele ca de la 1 iulie, gunoiul să fie ridicat de la proprietățile cetățenilor din Mehedinți de către operatorii de colectare desemnați pentru cele cinci zone în care a fost împărțit județul”, a spus Georgescu.

Potrivit președintelui CJ Mehedinți, gunoiul va fi transportat pentru a fi tratat la stația de sortare sau la stația de tratare mecano-biologică din Malovăț, în vederea reducerii cantității de deșeuri ce va ajunge la Depozitul Ecologic de la Izvoru Bârzii.

„Pentru ca sistemul de management integrat al deșeurilor să aibă rezultatele estimate este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor în depozitarea selectivă a deșeurilor. Așa putem recicla o cantitate cât mai mare și vom proteja mediul înconjurător”, a mai adăugat Aladin Georgescu.

via Jurnalul Olteniei

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)