Cum funcționează automatele de reciclare în Suedia

Publicat în Recomandari acum 3 săptămâni

Suedia este lider la reciclare în Europa, doar 1% din deșeurile generate de această țară ajungând în gropile de gunoi. În rest, 52% din gunoiul Suediei este transformat în energie, iar 47% este reciclat.

Transformând gunoiul în energie, Suedia a redus emisiile de dioxid de carbon cu 2,2 mil. tone pe an. Între 1990 și 2006, emisiile au scăzut cu 34% iar emisiile de gaze de ser sunt estimate că au scăzut cu 76% în 2020, comparativ cu anul 1990.

Trei factori majori sunt ”responsabili” de revoluția reciclării din Suedia.

Reciclatul este ușor de făcut și nu îi face pe cetățeni să piardă timp inutil. Un suedez ce locuiește la oraș nu trebuie să meargă mai mult de 300 de metri pentru a găsi o stație de reciclare care îl răsplătește automat cu vouchere de cumpărături (vezi video).

Copiii sunt învățați să recicleze de la o vârstă fragedă, procesul de reciclare în sine devenind ceva obișnuit în viața famiilor suedeze. Suedia are chiar și o zi națională în care toată lumea adună gunoi și face curățenie în jurul propriei locuințe. Profesorii încurajeaza copiii să recicleze iar școlile implementează politici de reciclare.

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)