Groapa de gunoi de la Vidra, administrată de Eco Sud, funcționează în baza unei autorizații de mediu emisă ilegal

Publicat în Ilfov acum 3 ani

Groapa de gunoi de la Vidra, administrată de compania Eco Sud, funcționează în baza unei autorizații de mediu emisă ilegal. O spun cu tărie comisarii Gărzii de Mediu. Cu toate acestea, Ministerul Mediului închide ochii.

Un control făcut de Garda Naţională de Mediu la Groapa de gunoi de la Vidra (Ilfov), la 30 septembrie 2020, a constatat numeroase nereguli. În raportul de control scrie negru pe alb că licenţa societăţii care administrează groapa, Eco Sud SA, nu-i mai dă dreptul de a depozita deșeuri municipale. Mai mult, Autorizația Integrată de Mediu a fost prelungită ilegal.

Autorizația Integrată de Mediu a Eco Sud SA, actualizată ilegal

Ziarul Cetățeanul prezintă documentele care arată neregulile descoperite de comisari la groapa de gunoi Vidra, unde ajung și deșeuri din Capitală.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a notificat Garda Națională de Mediu – Comisariatul General (GNM-CG) în august 2020 că societatea Eco Sud SA, care administrează Depozitul Vidra, nu mai are licență de funcționare valabilă și, implicit, dreptul de a mai primi deșeuri din Capitală.

„În forma actuală a Licenței nr. 3683/05.05.2016, societatea ECO SUD SA nu mai are recunoscut prin licență dreptul de a presta activitatea de depozitare a deșeurilor municipale la depozitul Vidra, începand cu data de 14.07.2020”, a arătat ANRSC.

Citeste articolul pe national.ro

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)