Depozitele de deșeuri de pe cursurile de apă pot produce inundații cu impact local major

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Toți riveranii, precum și deținătorii de poduri și podețe trebuie să înțeleagă riscul la care sunt expuși. De aceea, trebuie să-și mențină curate în permanență șanțurile și rigolele pentru a evita blocarea scurgerii apelor. Totodată, populația este avertizată să numai arunce deșeuri în apă și pe malurile apelor, să-și curețe șanțurile și rigolele proprii pentru a asigura scurgerea apei.

Autoritățile locale sunt avertizate cu frecvent de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelo în legătură cu riscul pe care îl reprezintă depozitele de deșeuri rămase pe malurile sau în cursurile de apă. La fiecare ploaie puternică, există riscul ca depozitele de deșeuri rămase pe malurile apelor să fie antrenate de apele pluviale și să blocheze secțiunile de scurgere provocând în acest fel inundații cu impact local major.

De aceea, autoritățile locale responsabile trebuie să verifice zonele aflate sub avertizare și să îndepărteze, cu maximă urgență, acolo unde există, aceste depozite.

Află mai multe în secțiunea Info & Sfaturi practice

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)