Primăria Sectorului 1 vrea să elimine depozitele ilegale de deşeuri de pe terenurile virane cu proprietari

Publicat în Bucureşti acum 3 ani

polaris deseuri constructiiPrimăria Sectorului 1 vrea să elimine depozitele ilegale de deşeuri de pe terenurile virane cu proprietari, cheltuielile cu salubrizarea urmând a fi suportate de aceştia.

Operaţiunile se vor realiza prin colaborări între Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) a Sectorului 1 şi Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1, iar cheltuielile cu lucrările de salubrizare/igienizare/ îngrădire a terenurilor vor fi suportate de către proprietarii imobilelor, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică.

Poliţia Locală Sector 1 va avea obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data adoptării hotărârii, să constituie o comisie de identificare şi inventariere a terenurilor virane neîngrijite din Sectorul 1, în scopul identificării proprietarilor / administratorilor sau deţinătorilor acestora. DGITL Sector 1 va acorda poliţiştilor locali sprijinul necesar în acţiunea de identificare a proprietarilor acestor terenuri.

Conform legislaţiei în vigoare, proprietarii au obligaţia să asigure întreţinerea, deratizarea, dezinsecţia şi salubrizarea terenurilor prin tunderea periodică în decursul unui an a vegetaţiei şi eliminarea deşeurilor aflate în incintă. Totodată, aceştia au obligaţia să asigure curăţenia la locurile de depozitare a materialelor de pe terenurile cu construcţii nefinalizate şi pe căile de acces şi să ia măsuri pentru împrejmuirea terenurilor, pentru preîntâmpinarea depozitărilor ilegale de deşeuri municipale din partea unor persoane necunoscute.

După identificarea proprietarilor/administratorilor/deţinătorilor terenurilor neîngrijite, Poliţia Locală Sector 1 îi va soma ca, în termen de 30 de zile calendaristice de la data somaţiei, să le salubrizeze/igienizeze şi eventual să le îngrădească.

Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie, potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (HCGMB) nr. 121/2010, modificată prin HCGMB nr. 189/2013, şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

În situaţia neîndeplinirii de către proprietari a obligaţiilor legale care le revin, administraţia locală a Sectorului 1, prin Administraţia Domeniului Public, va efectua pe cale administrativă, în baza dispoziţiei primarului Sectorului 1, lucrările de salubrizare/igienizare/îngrădire a terenurilor în cauză.

Lucrările se vor efectua în numele şi pe cheltuiala persoanelor notificate, iar valoarea lucrărilor realizate va fi recuperată de la acestea. În toate cazurile în care persoana notificată nu va permite accesul pe terenul supus lucrărilor de salubrizare/îngrădire, în vederea executării acestora, Administraţia Domeniului Public Sector 1 va solicita autorizarea instanţei judecătoreşti competente pe calea ordonanţei preşedinţiale. AGERPRES

via Administratie.ro

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)