Ministerul Mediului vrea să înăsprească sancţiunile penale şi contravenţionale pentru depozitarea şi arderile ilegale de deşeuri

Publicat în Cluj acum 3 ani

fumMinisterul Mediului vrea să înăsprească sancţiunile penale şi contravenţionale pentru depozitarea şi arderile ilegale de deşeuri.

În ceea ce privește arderile de deseuri pe raza municipiului/judetului Cluj, conform raportarii referitoare la calitatea aerului catre GNM CG Bucuresti, dc la începutul anului 2021 și până în prezent, la nivelul GNM SCJ CLUJ au fost semnalate 27 petitii, urmate de controale, privind poluarea atmosferei.

De ademenea, în anul 2020 s-a întocmit o sesizare penala sub aspectul incendierii vegetatei dintr-o arie naturala protejata de pe raza judetului Cluj. În urma controalelor efectualte pe raza mai multor UAT-uri din judet, au fost aplicate sase sanctiuni in valoare totala de 55.000 lei, însoțite de măsuri corective privind interzicerea incendierilor de orice natura si gospodarirea corespunzatoare a deseuri lor.

Din păcate, conform reprezentanților Gărzii de Mediu, în majoritatea cazurilor, persoanele care au provocat incenderea deseurilor de orice tip, nu au putut fi identificate. În acest sens, s-au întocmit adrese catre UAT-urile pe raza teritoriala în care s-au identificat astfel de incidente.

În prezent, România se confruntă cu un adevărat fenomen de arderi a deșeurilor în gospodării și pe câmpuri, arderi care s-au dovedit a avea o contribuție semnificativă la gradul mare de poluare înregistrat în orașe.

via Servus Cluj

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)