Ministerul Mediului lansează programul ”Curăţăm România”

Publicat în Recomandari acum 10 luni

curatam romaniaMinisterul Mediului va derula, pe parcursul lunii aprilie, cu sprijinul autorităţilor locale, “Curăţăm România”, un program naţional de colectare al deşeurilor.

”Campania „Curățăm România” include acțiuni de colectare de deșeuri prin ridicarea acestora din gospodării și din zonele de depozitare ilegală. Toate autorităţile publice sunt invitate să se implice pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor abandonate. Vom avea zile dedicate pentru curățarea pădurilor, apelor, colectării anvelopelor, DEEE-urilor, și ecologizării zonelor publice din orașe și comune.

Sunt convins că această campanie va fi un succes, nu doar pentru că vom reuși să strângem niște deșeuri, ci pentru impactul social și schimbarea atitudinii persoanelor din comunitățile în care va avea loc.

Totodată, spațiul rural are nevoie de dezvoltare, are nevoie de modernizare. Planul Național de Redresare și Reziliență ne oferă o oportunitate extraordinară, putem schimba fața și viața satului din România! Prin PNRR sprijinim dezvoltarea în domeniul managementului apei, pădurilor și a deșeurilor cu aproape 4 miliarde de euro.

Prin programele pe care le derulăm prin AFM, venim în sprijinul UAT-urilor modernizarea iluminatului public stradal, creșterea eficienței energetice în clădirile publice, stații de reîncărcare autovehicule electrice în localități, apă și canalizare”, anunțat ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

via Gazeta de Năvodari

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)