Campanie de colectare DEEE în peste 80 de localități din Prahova

Publicat în Prahova acum 2 ani

În perioada 17 august – 27 octombrie 2020, ECOTIC, ADI Prahova și Rosal Prahova organizează o serie de campanii locale de colectare deșeuri de echipamente electronice marca Orașe Curate și Comune Curate în peste 80 de localități din județ.

Locuitorii județului Prahova sunt invitați să predea în mod corect deșeurile de echipamente electrice și electronice la punctele de colectare disponibile în fiecare oraș și comună participante în campanie.

Dacă doriți să reciclați și alte tipuri de deșeuri, vă invităm să descoperiți care sunt cele mai apropiate centre de colectare de dvs. pentru fiecare tip de deșeuri colectate în Prahova: 

Planificarea campaniilor este urmatoarea:

17 – 18 august: Colectare DEEE Blejoi, Paulesti, Gura Vitioarei, Drajna, Magurele; Colectare DEEE Vălenii de Munte
19 – 20 august: Colectare DEE în Lipanesti, Teisani, Izvoarele, Maneciu, Predeal Sarari; Colectare DEEE Boldești Scăieni
24 – 25 august: Colectare DEE în Alunis, Bertea, Posesti, Starchiojd, Bătrani, Cerasu
26 – 27 august : Colectare DEE în Măgureni, Florești, Aricești Zeletini, Surani, Carbunestu, Șoimari
31 august – 1 septembrie: Colectare DEE în Varbilau, Apostolache, Sangeriu, Salcia, Lapos; Colectare DEEE Slanic
2 – 3 septembrie: Colectare DEE în Filipestii de Padure, Filipestii Targ, Baltesti, Gornet, Pacureti, Chiojdeanca
7 – 8 septembrie: Colectare DEE în Dumbraveni, Valcanesti, Valea Calugareasca, Albesti, Paleologu, Plopu; Orașe Curate Urlati
9 – 10 septembrie: Colectare DEEE Plopeni; Colectare DEE în Cocorăștii Mislii, Salciile, Boldesti Gradistea, Baba Ana, Ciorani
14 – 15 septembrie: Colectare DEE în Bărcănești, Puchenii Mari, Rafov, Balta Doamnei, Draganesti, Gherghița
16 – 17 septembrie: Colectare DEE în Ariceștii Rahtivani, Târgșoru Vechi, Fulga, Colceag, Tomșani, Dumbrava
21 – 22 septembrie: Colectare DEE în Cocorăștii Colt, Mănești, Calugăreni, Jugureni, Gura Vadului, Vadu Săpat
23 – 24 septembrie: Colectare DEE în Gorgota, Poienarii Burchi, Fântanaele, Ceptura, Tătaru, Gornet, Cricov, Iordăcheanu
12 – 13 octombrie: Colectare DEE în Bucov, Berceni
14 – 15 octombrie: Colectare DEE în Olari, Sirna
19 – 20 octombrie: Colectare DEE în Scorteni, Cosminele
21 – 22 octombrie: Colectare DEE în Stefești, Valea Doftanei
26 – 27 octombrie: Colectare DEE în Tinosu

Fiecare persoană care va preda deșeuri de minim 5kg cumulate va primi un premiu instant, iar pentru predarea de deșeuri de peste 30kg cumulate va fi înscrisă automat la tombola cu premii.

Predarea echipamentelor se va putea face la punctul temporar de colectare aferent fiecărei campanii de la sediul Primăriei sau prin comandă telefonică la numărul 0244933 – serviciu gratuit de preluare de la domiciliu a echipamentelor mari și voluminoase. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

Încercăm să sensibilizăm locuitorii județului Prahova, atât din mediul urban precum și din cel rural, asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod separat deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice. Este important să înțelegem că această colectare separată ajută la diminuarea efectelor nocive asupra mediului, contribuie la utilizarea eficientă a resurselor prin reutilizarea materiilor prime existente în aceste deșeuri și, nu în ultimul rând, creează locuri de muncă.”  declară Geanina Badicu – Director adjunct ADI Prahova.

Campaniile fac parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului larg în privința comportamentului responsabil față de colectarea DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

În 2019, ECOTIC a desfășurat peste 66 de campanii de colectare și conștientizare care au informat peste 350.000 de persoane.

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)