După 7 august, în Bacău vom avea în sfârșit colectare selectivă, iar deșeurile urmează să fie ridicate și duse la groapă separat, pe fracții

Publicat în Bacău acum 2 ani

colectare selectivaDupă 7 august, în Bacău vom avea în sfârșit colectare selectivă, iar deșeurile urmează să fie ridicate și duse la groapă separat, pe fracții, a anunțat viceprimarul Cristian Ghingheș. În acest sens, încă din casă va trebui să sortăm deșeurile și să separăm mai ales rezidualul (menajer) de reciclabil.

Viceprimarul spune ca pregătirile pentru începerea noului contract cu SOMA de colectare și transport pentru deșeurile din municipiul Bacău sunt în toi, atât în teren cât și din punct de vedere birocratic. Astfel, sute de europubele, eurocontainere și igloo-uri sunt distribuite/amplasate atât în municipiul Bacău, cât și în zona metropolitană.

“Totodată, la nivel instituțional ne asigurăm să fie îndeplinite toate condițiile din caietul de sarcini ce trebuiau pregătite în această perioadă de mobilizare de 90 de zile: toate platformele luate în evidență, machetele de informare, calendarul de spălare a recipientelor, traseele autospecialelor, dispeceratul pentru sesizări, urmărirea GPS, platforma informatică la care trebuie să aibă acces municipalitatea, arondarea asociațiilor de proprietari, stabilirea modului de abordare pentru implementarea mecanismului “plătește cât atunci” etc” a declarat Cristian Ghingheș.

Acesta mai spune că sunt multe de pus la punct, dar important este să se plece cu dreptul în această nouă etapă a gestionării deșeurilor municipale și să nu se repetăm greșelile și istoriile contractelor păguboase pe care le observăm perioada aceasta prin alte orașe.

“În paralel pregătim proiectul pilot pentru amenajarea primelor platforme subterane pentru colectarea deșeurilor, acestea fiind prevăzute în planul de investiții aprobat pentru anul acesta”.
Cristian Ghingheș, viceprimarul municipiului Bacău

via Deșteptarea

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)