Campaniile gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase din Bacău vor avea loc în weekendul 30 aprilie-01 mai

Publicat în Bacău acum 11 luni

Băcăuanii au posibilitatea de a se debarasa, în mod responsabil, de deșeurile voluminoase și cele periculoase, în weekendul 30 aprilie – 01 mai, când SOMA Bacău organizează campaniile de colectare a acestor tipuri de deșeuri.

Acesta este momentul potrivit pentru a vă debarasa responsabil și gratuit de deșeurile care se încadrează în aceste două categorii.

Vă reamintim că deșeurile periculoase nu se pot colecta împreună cu deșeurile obișnuite întrucât pot provoca poluare gravă, acestea fiind extrem de toxice pentru mediul înconjurător, oameni și animale.

De asemenea, deșeurile voluminoase nu pot fi reciclate integral motiv pentru care reciclarea lor nu reprezintă soluția optimă. Un mod de viață în echilibru cu mediul înconjurător are în vedere cei trei „R”: Reducere, Reutilizare și, în final, Reciclare.

De aceea vă sfătuim să achiziționați doar acele obiecte de care chiar aveți nevoie și să cumpărați produse realizate local sau național, din materiale sustenabile, pentru reducerea amprentei de carbon și o atitudinea prietenoasă cu planeta noastră.

Împreună pentru un Bacău sustenabil și verde!

au spus reprezentanții Soma Bacău

Ridicarea deșeurilor se va face în două moduri:

  • pentru zona de case, colectarea se va face din poartă în poartă, pe 30 aprilie si 01 mai;
  • pentru zona de blocuri, cetățenii sunt rugați să depoziteze deșeurile la platformele publice de colectare din vecinătate.

Ce înseamnă deșeuri periculoase?

Sunt considerate deșeuri periculoase toate elementele care pot provoca poluare gravă sau reprezintă risc pentru oameni și animale. Acestea nu trebuie aruncate la gunoiul rezidual, ci trebuie colectate separat.

Cele mai comune deșeuri periculoase produse de gospodării sunt: medicamentele, termometre, insecticidele, pesticidele, erbicidele, lacuri și vopseluri, cleiuri și adezivi, diverse recipiente cu produse de curățat (detergenți), baterii și acumulatori, becuri arse, lichid de frână și lubrifianți, spray-uri și recipiente sub presiune ș.a.

deseuri periculoase

Ce înseamnă deșeuri voluminoase?

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni, care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri. De asemenea, acestea nu pot fi transportate de mașinile obișnuite, care colectează deșeurile reciclabile și reziduale.

deseuri voluminoase

Exemple de deșeuri voluminoase:

mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști de animale;
mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre.;
jucării de mari dimensiuni: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie;
elemente de stolerie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre;
obiecte de mari dimensiuni pentru recreere/joacă/întreținere corporală, cum ar fi: leagăne, cărucioare copii, balansoare, mese de masaj;
obiecte textile: covoare, preșuri, carpete etc.

Mai multe detalii despre colectarea deșeurilor puteți citi și pe site-ul www.somabacau.ro sau puteți contacta dispeceratul SOMA la tel. 0234.998.

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)