Campanie de colectare a deşeurilor voluminoase şi a deşeurilor periculoase din Oradea în perioada 4-15 aprilie

Publicat în Bihor acum 12 luni

rer vestÎn perioada 04-15 aprilie, de luni până vineri, între orele 12-20, va avea loc campania de colectare a deşeurilor voluminoase şi a deşeurilor periculoase provenite de la utilizatori casnici (persoane fizice) din Oradea.

Cetățenii vor avea posibilitatea să contacteze telefonic, de luni până vineri, între orele 07.30-15.30, operatorul SC RER Vest SA la nr. de telefon 0751.306.526, în vederea preluării solicitării de colectare a deşeurilor voluminoase sau periculoase, menționând următoarele date: nume și prenume solicitant, adresa, tipul de deșeuri voluminoase pentru care solicită colectarea, volumul estimat al acestora.

Operatorul SC RER Vest SA va centraliza solicitările primite şi va organiza colectarea la punctele de domiciliu ale persoanelor fizice, transmițând telefonic solicitantului data și ora de colectare.

Deșeurile vor fi colectate în baza bonului de confirmare emis de către operatorul de salubritate, care va conține următoarele informații: nume și prenume solicitant, adresa, semnătura solicitantului. Bonul de confirmare va conține și datele operatorului: nume și prenume conducător autospecială, nr. de înmatriculare a mijlocului de transport, volumul transportat în metri cubi.

Obligațiile cetățenilor care solicită preluarea de la domiciliu a deşeurilor:

– să dețină un contract de salubritate cu operatorul SC RER Vest SA și să nu prezinte restanțe privind plata serviciilor prestate către operator;

– să fie prezenți obligatoriu la momentul colectării deșeurilor efectuate de către operator;

– să prezinte spre colectare deșeurile demontate sau dezasamblate;

– să pregătească depozitarea deșeurilor la limita proprietății sale, cu acces direct dinspre carosabil pentru autospecialele SC RER Vest SA, destinate colectării deșeurilor.

Sunt considerate deșeuri voluminoase deșeurile solide de dimensiuni mari, precum mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice. Deșeurile periculoase menajere sunt deșeurile cu caracter periculos generate de cetățeni în urma activităților desfășurate în gospodăriile proprii – ex. ambalaje de la produși de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

via Oradea în direct

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)