Echipament inteligent pentru colectarea deșeurilor la Școala din Vernești, jud Buzău

Publicat în Buzău acum 3 ani

vernestiȘcoala Gimnazială „N. I. Jilinschi” din Vernești a intrat recent în posesia unui echipament inteligent pentru colectare a deșeurilor, unde elevii pot aduce deșeuri de ambalaje PET,doze de aluminiu și ambalaje de sticlă.  Echipamentul i-a fost dat în folosință de Green Tech și Green Resources Management, parte din Green Group, care au venit în întâmpinarea eforturilor școlii buzoiene de a deveni una dintre cele mai sustenabile instituții educaționale din România. De altfel,  cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită pe data de 5 iunie, Școala Gimnazială ,,N. I. Jilinschi” din Vernești a devenit prima școală din România care și-a neutralizat amprenta de carbon prin compensarea emisiilor de CO2 cu ajutorul Green Group, grupul de reciclare european, care a luat naștere la Buzău în 2002.

Despre aceste inițiative, Laura Grațiela Petcu, directorul școlii a declarat: „Obiectivul ambițios al Școlii Gimnaziale “N.I.Jilinschi” Vernești este să devină ,,Școală Sustenabilă”. Acțiunile derulate cu partenerul nostru strategic, Green Group,  în sfera dezvoltării durabile, au devenit deja o tradiție, implicând, încă din 2006, generații întregi de elevi ai școlii. Neutralizarea amprentei de carbon, prin compensarea emisiilor de CO2, cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră, de la  Greentech S.A.,  prima companie din Europa care a  obținut pe piața voluntară certificate de carbon rezultate din activitatea de reciclare, reprezintă o etapă importantă a acestui obiectiv, partenerul nostru dovedindu-se, încă o dată, o sursă completă de promovare și susținere a principiilor educației durabile”.

Competiție cu premii pentru încurajarea inițiativei de reciclare a deșeurilor în rândul elevilor

Green Group a mai organizat, în perioada 1 – 5 iunie, și o competiție pentru elevii școlii, denumită „Academia de Reciclare”, o oportunitate de a marca două zile importante, Ziua Copilului și Ziua Internațională a Mediului. Astfel, copiii care au adus deșeuri PET, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă în aparatul inteligent amplasat în curtea școlii,au intrat într-o competiție cu premii. La fiecare depunere, aparatul calcula contribuția la reducerea amprentei de carbon, eliberând un bon cu puncte. În funcție de punctajul obținut, copiii au câștigat sacoșe pentru sortarea deșeurilor, insigne sau rucsacuri.

Educația copiilor în spiritul protejării mediului  și prin acțiuni de colectare a deșeurilor se numără printre prioritățile Green Group, care și-a propus să aducă sustenabilitatea de mediu în zona educațională, după cum spune Alina Genes, Director General Green Tech : „Suntem onorați că am putut contribui la un proiect ce aduce sustenabilitatea de mediu în zona educațională. Neutralitatea emisiilor este unul dintre principalele obiective pe agenda europeană. Prin proiectul Green Tech de compensare a emisiilor de CO2 din reciclare, suntem partenerul perfect pentru orice instituție sau companie din România care dorește să se alinieze acestei direcții europene și să intre în zona sustenabilității prin atingerea obiectivului zero emisii de carbon”. Aceeași idee este susținută și de Adin Ionescu, Director General Green Resources Management, care a declarat: „Avem o satisfacție enormă să fim parte din acest parteneriat unic din zona sustenabilității instituțiilor educaționale. Educația copiilor este un obiectiv important pentru noi și am căutat tot timpul să ne implicăm în acțiuni care să îi ajute pe aceștia să conștientizeze valoarea deșeurilor, importanța colectării separate și modul în care deșeurile pot fi reciclate pentru a fi reintroduse în economie”.

Care este misiunea Green Tech, partenerul Școlii Vernești

GreenTech este parte din Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare a deșeurilor din Estul Europei. Înființată în anul 2002 la Buzău, Green Tech a deschis calea reciclării deșeurilor PET în România. Cu o capacitate anuală de procesare a deșeurilor PET de 150.000 tone, și fabrici în România, Slovacia și Lituania, GreenTech este astăzi unul dintre cei mai importanți reciclatori pentru deșeuri PET din Europa și un important producător european de r-PET (granule reciclate pentru uz alimentar) și bandă PET (produs de legătorie), precum și furnizor de fulgi din PET reciclat pentru producția  fibrei sintetice poliesterice.

Proiectul inițiat de GreenTech în 2018 – „Reducerea emisiilor de CO2 prin reciclarea PET” – susține contracararea poluării produsă de alte companii, instituții sau persoane fizice, prin emiterea de credite valorice care compensează amprenta de dioxid de carbon pe care acestea o lasă prin activitatea lor. GreenTech este prima companie din Europa care a implementat proiectul de reducere a emisiilor de CO2, producând: fulgi PET, bandă PET, granule r-PET și fibră poliesterică reciclată. Mai multe detalii pehttps://www.green-tech-global.com/ro.

via Opinia de Buzău

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)