G.old – De la deșeuri electronice, la bijuterii din aur și argint

Publicat în Recomandari acum 4 ani

Pentru fiecare milion de telefoane mobile reciclate se recuperează aproape 16.000 de kilograme de cupru, 350 de argint și 35 de aur. Cu toate acestea, doar 20% din deșeurile electrice și electronice sunt reciclate.

Pentru a recupera aceste metale, bijutierii olandezi au lansat proiectul “G.old”, o colecție de bijuterii reciclate care are ca scop creșterea gradului de conștientizare a problemei gunoiului electronic.

În cadrul acestui proiect, depozitele de deșeuri din Africa vor deveni puncte de colectare a aurului, argintului și cuprului recuperate din DEEE. Destinația finală: Europa. O călătorie care prezintă ca obiectiv principal reciclarea responsabilă si o conștientizare cu privire la problema gunoiului electronic.

Pe lângă faptul că oferă telefoanelor mobile o a doua viață, metalele recuperate sunt transformate în obiecte valoroase. Colecția va demonstra că “un produs reciclat poate fi sinonim cu calitate și frumusețe”.

Împreună cu bijuteriile, clienții vor primi carduri explicative cu informații detaliate, care îi vor informa cu privire la materialele din care sunt realizate acestea.

Gunoiul electronic

Tratamentul inadecvat al DEEE-urilor poate avea un impact grav asupra mediului și poate pune în pericol sănătatea umană.

Deșeurile electronice cresc cu 8% în fiecare an la nivel global, potrivit unui studiu publicat de Universitatea Națiunilor Unite din Tokyo, ceea ce înseamnă o creștere de trei ori mai mare decât orice alte deșeuri solide.

Află unde sunt centrele de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) din orașul tău.

Etichetat cu: ,

1 comentariu
Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)