În Diculești, jud Vâlcea, se reciclează selectiv în containerele celor 10 insule ecologice

Publicat în Vâlcea acum o lună

Colectarea selectiva a deseurilorReabilitarea infrastructurii, dezvoltarea și modernizarea instituțiilor publice, crearea unui centru comunal integrat care oferă posibilitatea locuitorilor de a se folosi de orice serviciu într-un singur loc, evident contribuie la creșterea nivelului de trai în comuna Diculești. Toate acestea au fost bine gândite de administrația publică locală,  special pentru a dezvolta comuna și a crea o imagine urbană, dar și pentru a avea un confort ca la oraș.

Așadar, pe lângă utilități, de curând primăria a extins și sistemul de supraveghere video cu încă 10 camere video, plus 2 PLR, special pentru identificarea pe tinpul nopții a autoturismelor implicate în evenimente nedorite și neplăcute.

Totodată, s-au amplasat și 10 insule ecologice, fiecare conținând câte 3 compartimente pentru sticla, plastic și metal și carton – hârtie, pentru colectarea selectivă a gunoaielor.

”Trebuie să ne aliniem standardelor europene în ceea ce privește reciclarea selectivă a gunoiului. Avem o comună curată și așa vrem să fim mereu, iar acest lucru ne obligă să fim responsabili pentru un mediu curat și sănătos. Am anunțat populația să facă reciclarea selectivă, adică colectarea deșeurilor în containere diferite, special amenajate și inscripționate pentru diversele categorii, urmată de reciclarea lor. Avantajul reciclării materialelor folosite este reducerea consumului și conservarea  resurselor naturale dar și a poluării, precum și scăderea cantității deșeurilor. Am ieșit în comună și am înștiințat oamenii despre acest lucru și  am fost încântat să văd populația cât de receptivă este ideii de colectare selectivă, asta fiind și o măsură pentru scăderea cantității de gunoi menajer. ”, a declarat primarul Armand Cupăreanu.

via Râmnicu Vâlcea Week

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)