Primăria Carei vrea să amenajeze 28 de insule ecologice digitalizate

Publicat în Satu Mare acum 2 luni

pubelePrimăria Carei vrea să implementeze un sistem de ultimă generație în vederea colectării deșeurilor menajere, printr-o finanțare de 3,379 milioane lei din PNRR. În oraș vor fi amplasate insule ecologice digitalizate. Accesul se va face cu carduri și va putea fi măsurată cantitatea de deșeuri a fiecărui utilizator.

În ședința extraordinară de azi, desfășurată online, consilierii locali careieni au aprobat participarea Municipiului Carei în cadrul PNRR 2022 la Apelul de proiecte Componenta C3 MANAGEMENTUL DEȘEURILOR cu investiția ”Construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Carei”.

Prin intermediul acestui proiect, Primăria Carei vrea să amenajeze 28 de insule ecologice digitalizate. Fiecare dintre ele va deservi cel puțin 200 locuitori/apartamente.
Potrivit proiectului, 23 dintre acestea vor fi supraterane și vor fi compuse din cinci containere individuale cu golire în partea inferioară pentru cele cinci fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, respectiv hârtie și carton.

Alte cinci insule vor fi subterane, fiecare având tot câte cinci containere idividuale pentru cele cinci fracții.

Amplasarea insulelor ecologice digitalizate:
– Cartierul Mihai Viteazul nr.2 – cinci insule subterante;
– Cartierul Mihai Viteazul nr.1 – șapte insule supraterane;
– Cartierul Eliberării – 11 insule supraterane;
– Biserica Ortodoxă – o insulă supraterană;
– Piața Avram Iancu – o insulă supraterană;
– Cartierul Republicii – trei insule supraterane.
Accesul la aceste insule se va face prin intermediul unor carduri cu cod QR și vor fi protejate împotriva accesului neautorizat. Vor fi colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeuri în containere.

Valoarea totală a celor 28 de insule ecologice digitalizate este de 687.000 euro fără TVA, adică 3,379 milioane lei, la care se adaugă TVA eligibil de 130.530 euro, însumând 642.142 lei.
Finanțarea investiției urmează să fie asigurată prin PNRR. În cazul în care proiectul va primi finanțare, Primăria Carei va trebui să suporte cheltuielile de mentenanță a investiției timp de minimum cinci ani de la obținerea finanțării.

Sistemul va fi gestionat de operatorul de salubritate al municipiului Carei.

via Opinie de Carei

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)