Începe campania de ecologizare montană ”Let’s Do It, Carpați”

Publicat în Recomandari acum 1 an

ecologizareAsociația Montană Carpați, în parteneriat cu Let’s Do It, Romania!, lansează campania de ecologizare montană Let’s Do It, Carpați! la care sunt așteptați să participe toți iubitorii de munte.

Organizatorii își propun ca, împreună cu toți cei care respectă muntele și natura, să curețe cât mai multe trasee montane din țară.

Suntem încrezători că, în timp și prin puterea exemplului, vom reuși să responsabilizăm toți turiștii montani nu doar să nu mai abandoneze resturi, ambalaje și alte obiecte pe poteci de munte, dar și să le adune, pe cât posibil, pe cele pe care le întâlnesc pe cărările munților”, au precizat organizatorii.

Asociația Mai Mult Verde, despre campania de ecologizare montană: ”Unde ne sunt iubitorii de natură? Vă cheamă muntele”

Membrii Asociației Mai Mult Verde au precizat, într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, că această campanie are ca scop curățarea munților de deșeuri.

Spre deosebire de zonele locuite, unde curățarea spațiilor publice este și în grija autorităților locale, pe poteci de munte, unde accesul este mai dificil, răspunderea revine în special drumeților. Este responsabilitatea fiecarui montaniard să protejeze natura, să nu lase în urmă nimic din ceea ce duce cu el pe munte, cât și să nu strice sau să distrugă natura sau infrastructura montană”, se mai arată în comunicat.

Calendarul complet al evenimentelor

𝟮 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – Bucegi – zona Diham;

𝟯 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – Munții Vrancei – zona Tulnici;

𝟭𝟲 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – Apuseni – zona Muntele Băișorii;

𝟮𝟯-𝟮𝟰 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – Cheile Bicazului;

𝟮𝟯 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – Ciucaș – zona Cheia;

𝟮𝟰 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – Munții Vrancei – zona Păulești;

𝟯𝟬 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – Piatra Craiului – zona Cabana Brustureț.

via Ziarul de Investigații

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)