Iridex Group Salubrizare începe prestarea activității de colectare a deșeurilor și în Municipiul Craiova

Publicat în Dolj acum 2 ani

iridexÎncepând cu 01.07.2021, se schimbă operatorul de salubrizare. De astăzi, operatorul județean, Asocierea Iridex Group Salubrizare, va începe prestarea activității de colectare a deșeurilor și în Municipiul Craiova.

 Persoane fizice → o schimbare majoră pentru persoanele fizice este aceea că serviciul de salubrizare nu se mai plătește la operator, ci la Primărie – Direcția de Impozite și Taxe.

Toți cetățenii rezidenți vor fi impuși la plata taxei speciale de salubrizare.

De la 1 iulie, taxa de salubrizare este mai mică cu doi lei decât tariful achitat până acum pentru acest serviciu.

Astfel, taxa specială de salubrizare este de 11 lei/persoană/lună și se datorează pentru lunile iulie-decembrie 2021 (6 luni). Aceasta poate fi achitată pe fiecare lună, dar și anticipat, pentru câte luni se dorește. De asemenea, reamintim că taxa poate fi achitată atât la punctele de lucru ale Direcției de Impozite și Taxe, cât și online sau prin mandat poștal.

 

Informații privind declarația de impunere, modalitatea de depunere a declarației și modalitatea de plată se regăsesc pe website-ul Primăriei Municipiului Craiova

(https://www.primariacraiova.ro/ro/taxe-si-impozite,www.primariacraiova.ro,www.ghiseul.ro) și la punctele de lucru ale Direcției Impozite și Taxe Craiova.

 

 Persoane juridice (agenți economici, instituții, profesii liberale etc.) → trebuie să își încheie contract cu noul operator. Pentru încheierea contractului, persoanele juridice trebuie să apeleze numărul de dispecerat 0251/979 sau să se prezinte la unul dintre punctele de lucru ale operatorului Iridex: din Malu Mare, strada Prelungirea Bechet, km7; din Craiova, bld. Nicolae Titulescu, nr. 30 B. Programul este de luni până vineri, între orele 08:00-17:00.

 

 Din 01.07.2021, se modifică programul de colectare al deșeurilor în zona de case!

↱ Atenție la noul program de colectare care poate să nu coincidă cu programul de până acum. Informații privind calendarul de colectare se regăsesc fie pe website-ul operatorului www.iridexsalubrizare.ro, fie în plicurile puse la dispoziție, în ultima perioadă, în cutiile poștale.

 

↱ Frecvența de colectare  la case va fi după cum urmează:

  • dată pe săptămână pentru deșeurile reziduale din pubela neagră,
  • o dată la două săptămâni  pentru deșeurile din plastic/metal puse în pubela galbenă,
  • o dată la patru săptămâni pentru deșeurile din hârtie/carton în pubela albastră.
  • pentru deșeurile din sticlă (container verde tip clopot), au fost înființate puncte de colectare. Harta cu aceste puncte va putea fi accesată pe website-ul www.iridexsalubrizare.ro.

 

☞ Colectarea deșeurilor reziduale din zonele de blocuri se va face o dată la 3 (trei) zile și va fi corelată cu gradul de umplere. Acolo unde va fi necesar, se va colecta zilnic. Noua infrastructură pentru colectarea separată va fi pusă la dispoziție etapizat în următoarele luni.

 

 Informații privind colectarea deșeurilor!

Informații privind modalitatea de colectare a deșeurilor se regăsesc:

  • Pentru zona de case în pliantele distribuite la momentul predării pubelelor și în plicurile care au fost puse la dispoziție în ultima perioadă, în cutiile poștale;
  • Pentru zona de blocuri, în pliantele care au fost puse la dispoziție în ultima perioadă, în cutiile poștale prin intermediul Asociațiilor de Proprietari;

 

Aceste informații se regăsesc, de asemenea, și pe paginile de Facebook ale Primăriei Municipiului Craiova, ADI ECODOLJ și Iridex Group Salubrizare.

Întrebări cu privire la serviciul de salubrizare pot fi adresate online și pe site-ul ADI ECODOLJ https://adiecodolj.ro/contact/.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)