la Tulcea se pregătește dezvoltarea infrastructurii locale de colectare separată a deşeurilor

Publicat în Tulcea acum 2 ani

Proiect eco insulePrimăria Tulcea se pregăteşte să depună un proiect pentru dezvoltarea infrastructurii locale de colectare separată a deşeurilor printr-un program de finanţare anunţat de Ministerul Mediului. Prin PNRR există fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule, potrivit Ministerului Mediului.

La o întâlnire pe acest subiect va participa astăzi primarul municipiului Ştefan Ilie.

„Am fost informaţi miercuri despre programul de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule. Vom avea o întâlnire cu cei care se ocupă de salubrizare, colectare selectivă a deşeurilor şi vom vedea împreună cu cei de la proiecte ce putem depune şi cum putem fi eligibili. Vineri avem o întrunire cu asociaţii şi organizaţii care au realizat astfel de lucruri în Uniunea Europeană. Se vor obţine finanţări pentru a se face aceste insule, vom avea dotări de care are nevoie Serviciul Public şi vom crea posibilitatea de a gestiona altfel deşeurile, prin schimbarea punctelor de colectare sau prin trecerea la cele care sunt subterane sau alte tipuri de containere mult mai fiabile şi mult mai uşor de întreţinut”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Fulop Lorand, au participat, marţi, la o întâlnire în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România.

Pe de altă parte, acesta a arătat că, pentru eficientizarea Programului Sisteme Fotovoltaice 2022, primăriile se vor putea implica în analizarea dosarelor depuse urmând să fie simplificată procedura de aplicare, pentru a facilita accesul beneficiarilor la program.

„Scopul ministerului este să ajute şi să sprijine autorităţile locale în eforturile lor ecologice. Pregătim un program pentru finanţarea montării panourilor solare pe acoperişuri de bloc şi punerea în funcţionare a acestora. Surplusul de energie astfel produs ar fi folosit de municipalitate, de exemplu pentru iluminatul public, iar asociaţiile de proprietari ar fi compensate”, a precizat Tanczos Barna.

via Ziarul Delta

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)