Localitățile din jurul Capitalei se confruntă cu maldăre de gunoi aruncate zilnic

Publicat în Bucureşti Ilfov acum 3 ani

Dacă Bucureștiul se confruntă cu o criză majoră a gunoaielor, localitățile din jurul Capitalei se confruntă cu maldăre de gunoi aruncate zilnic.

Gunoaiele sunt descărcate din mașini care au decis un traseu fix prin câmp, pentru a evita drumurile noroioase. Un simplu exemplu: ziariștii au observat inclusiv o mașină, o Dacie Logan albastră, din care se descărcau gunoaie. Fix în ziua reportajului.

Centre de colectare deşeuri în județul Ilfov

Este vorba de ieșirea din Capitală, ieșirea spre Giurgiu și de capătul străzii Panselei din Jilava: câmpul este plin de gunoaie aruncate pe pășune și în șanțuri, gunoaie care se înmulțesc considerabil la kilometri distanță.

Deșeuri din spitale: saci marcați, lăsați lângă culturi
Pe lângă gunoi menajer, saci de moloz sau vase de toaletă, există și mormane de deșeuri în descompunere, deși ne aflăm în mijlocul unei crize sanitare. Un sac specific celor scoase din spitale, sac notat ca fiind deșeu periculos, a fost fotografiat aici de reporterii Libertatea.

Din punctul de vedere al localnicilor, atât vina cât și responsabilitatea pică pe doi primari: primarul din Jilava și edilul din Măgurele. Astfel, ziarul Libertatea i-a contactat pe ambii primari pentru a afla de ce nu se face nimic în legătură cu problema despre care localnicii susțin că este arhiștiută, însă nu e rezolvată niciodată, în ciuda deselor plângeri.

Citește mai departe în Ziarul de Investigații

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)