Nou sistem de colectare a deșeurilor reciclabile în zonele 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru, din județul Hunedoara

Publicat în Hunedoara acum 2 ani
Brai Cata 1

Brai Cata 1

Hunedorenii din zonele 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru deserviți de Brai-Cata beneficiază, începând din luna ianuarie 2022, de un nou sistem de colectare a deșeurilor reciclabile. Astfel, din luna decembrie 2021, toate gospodăriile individuale au primit sau urmează să primească saci galbeni și albaștri de câte 240 de litri, în locul vechilor saci galbeni de 120 de litri de care au beneficiat în ultimii ani, gratuit, în cadrul unui proiect pilot de colectare a fracției uscate, implementat de operatorul de salubritate Brai-Cata.

„În Simeria, precum și în celelalte localități urbane și rurale aflate în administrarea Brai-Cata, colectarea sacilor galbeni și albaștri de 240 de litri, distribuiți gratuit în cadrul noului program se va face începând din luna ianuarie, conform orarelor de colectare care au ajuns sau vor ajunge la beneficiarii serviciilor noastre, o dată cu noile recipiente. Facem apel la cetățeni să nu scoată în fata proprietăților, în această lună, vechii saci galbeni cu deșeuri reciclabile în amestec sau alte tipuri de recipiente, pentru că programele anterioare de colectare au fost înlocuite deja cu altele noi, care vor deveni operaționale din primele zile ale anului viitor”, a subliniat Edward Enăchioaia directorul sucursalei Brai-Cata Hunedoara.

Conducerea companiei le sugerează abonaților ca, în cazul în care au colectat deja deșeuri reciclabile în amestec, în vechii saci galbeni de 120 de litri, să procedeze la separarea și la punerea conținutului acestora în cei doi saci noi, mult mai încăpători, pe care i-au primit. Tot ce trebuie să facă este să respecte indicațiile de colectare imprimate pe fiecare sac și să aibă în vedere ca deșeurile să fie pliate și să nu conțină reziduuri alimentare.

„Scoaterea la porți a acestor saci trebuie să se facă doar în ianuarie, conform noilor programe de colectare, nu așa cum s-a întâmplat în Simeria, în mai multe rânduri luna aceasta, când oamenii au pregătit tot vechii saci pentru colectare și i-au lăsat pe domeniul public, după vechiul program, fără să țină cont că acesta nu mai este valabil”, explică Edward Enăchioaia.

În acest mod, toate gospodăriile individuale din mediul urban, aflate în zonele 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru, din județul Hunedoara vor colecta în patru fracții, după cum urmează:

– Plastic și metal – în sacii galbeni;

– Hârtie și carton – în sacii albaștri;

– Sticlă – în containerele stradale verzi, tip clopot;

– Deșeuri menajere – în pubelele individuale.

via ServusPress.ro

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)