Percheziții la Mediaș și Târnăveni pe modul de gestionare a deșeurilor medicale

Publicat în Sibiu acum 2 ani

Aproape 200 de percheziții au loc joi dimineață în 17 județe, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice, printre care Mediaș și Târnăveni.

Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri, a anunțat Poliția Română.

HotNews.ro a anunțat că ar fi implicate spitale de stat, private, cabinete medicale și unități cu profil medical. Între acestea, spitalele din Târnăveni, Mediaș, Săveni, Darabani, Ștefănești, Dorohoi și alte aproximativ 50 de cabinete medicale individuale.

Sunt vizate și aproximativ 50 de cabinete medicale individuale și entități a căror activitate generează deseuri medicale.
Totodată, ancheta vizează și achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, iar perchezițiile au loc în București și în județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate Comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, firma ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, mai spun reprezentanții Poliției Române.

Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei. La finalul perchezițiilor ar urma să fie puse în aplicare 5 mandate de aducere.

via NovaTV

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)