Platformă specială pentru deşeurile voluminoase şi noi soluţii pentru colectarea selectivă în oraşul Bălan

Publicat în Harghita acum 3 ani

deseubalanPrimăria Bălan a informat că a fost amenajată o platformă specială pentru deşeurile voluminoase, pentru a veni în sprijinul locuitorilor oraşului care intenţionează să se debaraseze de astfel de obiecte. Potrivit unor informaţii postate pe pagina oficială de Facebook a Primăriei oraşului Bălan, platforma a fost construită pe terenul din zona fostei flotaţii nr. 2 şi va fi utilizabilă cu caracter temporar, cetăţenii având posibilitatea să transporte acolo şi să depoziteze în regim gratuit în fiecare zi de vineri, între orele 08:00 şi 18:00, piese de mobilier vechi, cauciucuri, electronice mari sau materiale de construcţii. Primăria Bălan a precizat că suprafaţa respectivă este îngrădită, iar accesul la aceasta va fi posibil doar vinerea, în intervalul orar menţionat şi este strict interzisă depozitarea acestor deşeuri lângă sau în interiorul celorlalte platforme pentru gunoi de pe raza oraşului, cei care nu respectă regulile fiind identificaţi şi amendaţi.

Autorităţile locale au făcut publice şi două numere de telefon, respectiv 0266/33.03.35, interior 205 şi 0736/77.74.60 pentru cei care doresc să li se ridice acest tip de deşeuri de la domiciliu (contracost). Aceleaşi numere de telefon pot fi apelate şi pentru preluarea pe bază de comandă a deşeurilor vegetale provenind din parcuri şi grădinile din faţa blocurilor.

Primăria le reaminteşte locuitorilor oraşului Bălan că serviciul public nu are obligaţia colectării deşeurilor vegetale şi animale, provenite din anexe gospodăreşti (coteţe, curţi) şi este necesar ca fiecare gospodar să amenajeze gropi de compost pentru depozitarea acestora.

Reprezentanţii administraţiei publice din Bălan au informat şi că pe lângă pubelele de colectare selectivă amplasate la nivelul celor 11 platforme pentru gunoi de pe raza oraşului, au fost amplasate recent trei insule speciale pentru colectare selectivă în diverse zone din oraş, respectiv la platforma de lângă staţia de pompieri, la cea din apropierea garsonierelor şi la cea din zona fostei pieţe agro-alimentare.

„În acest sens vă rugăm să sprijiniţi serviciul de salubritate prin colectarea selectivă a deşeurilor din plastic şi respectiv hârtie-carton. Menţionăm că acest proces este important pentru mediu şi de asemenea reduce costurile locale ale serviciului de salubritate. Dacă nu colectăm selectiv, suntem nevoiţi să transportăm tot deşeul la groapa de gunoi, costurile crescând astfel foarte mult”, se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Bălan.

Autorităţile locale au atras atenţia că este interzisă aruncarea deşeurilor menajere sau de alt tip în containerele speciale pentru colectarea selectivă, iar cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi, identificarea acestora fiind posibilă şi prin intermediul sistemului de supraveghere video pus în funcţiune. (Emil G.)

via Informatia Harghitei

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)