Soluții pentru deșeurile inerte provenite din construcții în Alba Iulia

Publicat în Alba acum 3 ani

constructiiPrimarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, s-a aflat luni, 24.05.2021, în studioul Unirea FM. Alături de moderatorul Simona Lodroman acesta a discutat despre deșeurile provenite din construcții și amenajări, precum și despre obligațiile dezvoltatorilor imobiliari din perspectiva gestionării deșeurilor rezultate din execuții de lucrări.

„În cel mai scurt timp va trebui să găsim un teren și o soluție pentru deșeurile inerte, pentru că Galda de Jos nu are în contract preluarea deșeurilor din construcții, respectiv moloz și alte lucruri.

Și atunci – va trebui să ne facem un depozit de deșeuri inerte, există și la alte municipalități, practic un teren îngrădit pe care să se depoziteze inerte, să ai un buldoexcavator care să niveleze din când în când, cu autorizație de mediu – evident.

Atunci toate deșeurile provenite din construcții nu vor mai încărca Centrul de management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos.

Noi am identificat două astfel de terenuri și o să vedem pe care dintre ele o să facem în cel mai scurt timp un depozit de deșeuri inerte.

Firmele care au contracte de execuție în domeniul construcțiilor obligatoriu trebuie să aibă un contract cu unul dintre operatorii de salubritate sau să își care deșeurile la Galda, eu i-am sfătuit să-și facă contract separat cu Centrul de management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos, să își gestioneze aceste deșeuri.” – a declarat Gabriel Pleșa, Primar al Municipiului Alba Iulia

via Ziarul Unirea

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)