Colectare deșeuri Poluarea cu plastic e o problemă uriașă – și nu e prea târziu să o corectăm

Poluarea cu plastic e o problemă uriașă – și nu e prea târziu să o corectăm


publicat acum 2 luni

Corectarea problemei create de poluarea cu plastic cere o schimbare fundamentală de gândire a modului în care sunt făcute, folosite și aruncate plasticele, spun două noi studii.

Campania globală de a prelua controlul asupra deșeurilor de plastic este printre cauzele ecologice cu cea mai rapidă creștere în popularitate. Și totuși nu a fost suficient pentru a reduce volumul de plastic întrebuințat care ajunge în mările și oceanele planetei.

În următorii 10 ani, deșeurile care își croiesc drum în pâraie și râuri și, în cele din urmă, în oceane, vor ajunge la 22 de milioane de tone și, eventual, chiar la 58 de milioane de tone pe an. Iar asta e vestea „bună” — pentru că estimarea ia în calcul și miile de angajamente ambițioase formulate de guverne și de industrie de a reduce poluarea cu plastic.

Fără acele angajamente, scenariul în care s-ar continua pe același drum ca în prezent ne-ar duce la cifre de două ori mai mari. Fără îmbunătățiri în gestionarea deșeurilor dincolo de situația actuală, până în 2030 ar ajunge în mediu 99 de milioane de tone de plastic scăpat de sub control. 

Citește mai departe pe natgeo.ro

Vezi articolele recomandate sau află mai multe despre reciclarea următoarelor tipuri de deșeuri: hârtie, plastic, anvelope, baterii, becuri, biodegradabile, deșeuri din construcții, DEEE, deșeuri medicale, metale, deșeuri periculoase, sticlă, textile, ulei uzat

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)