Ghid de folosire a containerelor pentru colectarea selectivă în Turda

Publicat în Cluj acum 3 ani

Pentru a preveni abandonul deșeurilor pe domeniul public, Primăria Municipiului Turda pune la dispoziția persoanelor fizice 10 locații prevăzute cu aceste containere (7 tone) de colectare gratuită a deșeurilor vegetale, piese de mobilier și deșeuri rezultate din construcții și demolări.

Important: Serviciul de colectare a deșeurilor este gratuit doar pentru persoanele fizice. În cazul firmelor de profil (care execută lucrări de construcții/demolări, etc) deșeurile se ridică contra cost de către operatorul de salubritate, PRIVAL, la solicitarea beneficiarului, contact: 0264.421.148/ 0744. 916. 235.

𝗥𝗘𝗦𝗧𝗨𝗥𝗜 𝗩𝗘𝗚𝗘𝗧𝗔𝗟𝗘: provenite din toaletări arbori, arbuști, tuns gard viu, cosit iarbă etc.

➡ Pentru a putea fi depuse în containere, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune care să permită depunerea în container și să fie legate în mănunchi, iar frunzele și iarba trebuie să fie depozitate în saci care ulterior trebuie goliți în container.

𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟𝗜𝗘𝗥 𝗗𝗜𝗡 𝗟𝗘𝗠𝗡

➡ Deșeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate, astfel încât containerul să fie folosit la capacitate maximă.

𝗗𝗘𝗦𝗘𝗨𝗥𝗜 𝗗𝗜𝗡 𝗖𝗢𝗡𝗦𝗧𝗥𝗨𝗖T𝗜𝗜 – 𝗠𝗢𝗟𝗢𝗭

➡ Deșeurile din construcții provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară sau exterioară a acestora, trebuie depozitate în saci rezistenți precum cei de rafie care trebuie goliți în interiorul containerului.

ATENȚIE: Toate deșeurile trebuie depuse în container și nu în exteriorul acestora!

Vă rugăm să respectați regulamentul și să aruncați deșeurile conform inscripționărilor de pe containere.

În containere 𝗡𝗨 se aruncă deșeuri electrice, electronice sau electrocasnice. Colectarea acestora se face cu titlu gratuit de la punctele gospodărești în fiecare ultimă sâmbătă din lună. Serviciul se adresează atât gospodăriilor individuale cât și instituțiilor sau firmelor private. Pentru programări ridicări apelați numărul de telefon: 0756-026.917.

CE SPUNE LEGEA❓

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 199 privind buna gospodărire a municipiului Turda, “CAPITOLUL I -ÎN DOMENIUL SALUBRIZĂRII LOCALITĂȚII, A ÎNTREȚINERII ȘI ECOLOGIZĂRII ZONELOR VERZI:

Art. 1 Pentru gospodărirea localității, instituțiile publice, agenții economici și alte persoane juridice de pe raza municipiului Turda, au următoarele obligații: j) să respecte măsurile stabilite de Consiliul Local Turda privind colectarea selectivă a deșeurilor; Art. 2 Faptele contravenționale enunțate în cuprinsul art. 1 din prezenta hotărâre se sancționează cu amenda contravențională cuprinsă între 2.000 lei – 2.500 lei.

Art. 3 Pentru gospodăria localității, asociațiile de proprietari și toți cetățenii municipiului Turda (dar și cei aflați în tranzit acolo unde situația impune) au următoarele obligații:
j) să respecte măsurile stabilite de Consiliul Local Turda privind colectarea selectivă a deșeurilor menajere;

Faptele contravenționale enunțate în cuprinsul art. 3 lit. j din prezenta hotărâre se sancționează cu amenda contravențională cuprinsă între 400 lei – 800 lei.”

❗ În cazul în care locația la care vă aflați nu vă permite depozitarea deșeurilor datorită faptului că acestea sunt deja pline, vă rugăm să vă deplasați la o altă locație din lista de mai jos:

➡ strada Roșiori, strada Drumul Ceanului (Cartierul Băi), strada Fabricii (platou Sticla), strada Racoșei, strada Aviatorilor (Aviatorilor 14), strada Anton Pann (Turda Nouă), strada Lotus (capăt, intrare Hațegului),strada Baladei (în spate la fostul ACR), strada Tineretului (intrare bloc Ceramica), strada General Dragalina nr. 2

Vă rugăm să depuneți deșeurile, respectând regulamentul, iar atunci când observați persoane care depozitează deșeuri pe domeniul public apelați cu încredere dispeceratul Poliției Locale la numerele de telefon: 📞 0264-317303/0731300903.

Vezi toate centrele de colectare din Turda, după tipul de deșeuri colectate : 

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)