Primaria Botoșani a preluat în administrare centrul de deşeuri din zona Rediu

Publicat în Recomandari acum 3 ani

În şedinţa din 22 decembrie, consilierii locali au votat pentru ca municipalitatea să preia de la Urban Serv clădirile şi toate bunurile de lângă vechea rampă de gunoi a oraşului, acolo unde a fost amenajat Centrul Municipal pentru Colectarea Deşeurilor Reciclabile (CMCDR). De acum vor fi solicitate autorizaţiile necesare şi cel mai probabil, din primăvara anului viitor în acel centru botoşănenii vor putea preda inclusiv mobilier vechi sau resturi din construcţii.

Municipalitatea a achiziţionat cea mai inteligentă şi economică soluţie de compostare urbană a deşeurilor verzi existente în România şi anume tehnologia Gore Cover, controlată prin calculator (în valoare de 281.899 de lei), un utilaj multifuncţional (Multione) cu accesorii,  cu care se execută lucrări de săpare, încărcare, descărcare, cernere, cernere compost, omogenizare sol fertilizant şi un tocător de crengi, profesional, capabil să prelucreze întreaga cantitate de deşeuri verzi generată de parcurile şi grădinile publice din municipiu.

Practic, deşeurile verzi din oraş sunt aduse în acest centru, tocate şi puse sub o prelată specială, dotată cu o instalaţie modernă. Sub această prelată intră 200 de metri cubi (90 de tone), cantitate care în două luni este transformată în compost.

Până la această dată au fost procesate aproximativ 500 de tone de deşeuri verzi, compostul rezultat fiind folosit pe spaţiile verzi din municipiu, în parcuri, dar şi la Cornişa.

Botoşănenii vor putea aduce aici resturi vegetale, dar şi mobilier vechi, resturi din construcţii şi demolări, deşeuri din sticlă sau textile. Ei nu vor plăti nimic pentru aceste deşeuri, însă vor primi un bon cu cantitatea predată pentru a exista o evidenţă a acestei activităţi. Resturile vegetale sau mobilierul abandonat în platformele din cartiere vor fi aduse aici de muncitorii Urban Serv, la comanda primăriei.

Primăria urmează să achiziţioneze o presă de mari dimensiuni pentru compactarea şi balotarea deşeurilor textile, din hârtie, carton, plastic, pentru ca ulterior acestea să fie valorificate.

Prin înfiinţarea acestui centru va scădea considerabil cantitatea de deşeuri transportată la depozitul de la Stăuceni.

via Monitorul de Botosani

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)