Primăria Călărași și Asociația RoRec organizează o tombolă pentru cei care reciclează electrocasnice

Publicat în Călăraşi acum 3 ani

deseuri electriceÎncepând cu data de 5 mai 2021, Primăria Municipiului Călărași și Asociația RoRec organizează o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice. Campania se va încheia pe 5 iunie, de Ziua Mediului, iar participanții vor participa la o tombolă.

„Organizatorii, Primăria Municipiului Călărași și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener, Romprotera SRL, invită toți cetățenii să se implice în acest program deoarece Ziua Mediului merită să fie sărbătorită într-o comunitate responsabilă. Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele, există serviciul gratuit de colectare care poate fi apelat fără costuri la 0800 444 800 sau cu tarif normal la 0751/302.110, de luni până vineri, între orele 09:00 şi 17:00. Toate comenzile venite până pe data de 4 iunie 2021 vor fi preluate de operatorul de colectare Romprotera SRL pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorilor locali vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor. Cei care se vor debarasa corect de aceste deșeuri în cadrul campaniei noastre dedicate Zilei Mediului vor participa la tombola ce va avea loc în data de 5 iunie 2021, ora 11:15, la Centrul de Colectare DEEE, str. Locomotivei, nr. 113, Călărași”, informează Primăria Municipiului Călărași.

Persoanele care protejează mediul și reciclează deșeurile electrice vor avea șansa de a câștiga la tombolă una dintre cele două mașini de găurit și înșurubat, două polizoare unghiulare, un trimmer, un uscător de păr, o presă de citrice, un prăjitor de pâine sau un aspirator de mână.

„Noi, europenii, producem anual în jur de 10.000.000.000 (miliarde!) de kilograme de deșeuri electrice. Abia putem număra zerourile! Să nu credeți că nu contribuim și noi la această cifră! În România doar 10% (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale. Chiar și în puținele state membre ale Uniunii Europene cu sisteme de raportare robuste și eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare și condițiile de tratament la standarde nu sunt întotdeauna în siguranță. DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi. (sursa: www.collectors2020.eu)”, punctează instituția.

via Observator de Călărași

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)