Primăria Cisnădie a înființat Serviciul de Salubritate

Publicat în Sibiu acum 2 ani

cisnadie containereMisiunea noii echipe din Primăria Cisnădie este de a asigura servicii moderne și performante de salubrizare a localității, de a implementa și monitoriza un sistem integrat de colectare și gestionare a deșeurilor și a unor modele eficiente de taxare care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor precum și la protejarea mediului înconjurator.

Obiectivul principal este creșterea gradului de colectare selectivă eficientă a deșeurilor municipale prin îmbunătățirea infrastructurii și utilizarea eficientă a informațiilor pe de-o parte și prin instruirea și conștientizarea populației asupra necesității reducerii cantităților de deșeuri menajere, pe de altă parte.

Primăria Cisnădie a demarat împreună cu ADI ECO Sibiu discuțiile privitoare la dezvoltarea zonei Cartierului Arhitecților.

În colaborare cu operatorul de salubrizare SOMA, Serviciul din cadrul primăriei va pune la dispoziție o platformă digitală cu scop de centralizare a datelor, unde cetățenii își vor putea monitoriza în timp real informațiile referitoare la gestionarea deșeurilor pe care le generează, la tipul de abonament activ și cu privire la taxa de salubrizare pe care o datorează. Aplicația va facilita de asemenea, întocmirea/modificarea de declarații pentru crearea de noi locuri de consum și branșarea pubelelor sau a platformei, inclusiv suspendarea serviciului în cazul nefolosirii imobilului.

 

Pentru Cartierul Arhitecților se dorește achiziționarea de pubele/containere de tip smart. Acestea vor fi dotate cu cartelă de acces care să permită folosința exclusivă a containerelor de către o zonă arondată și să individualizeze la nivel de gospodărie folosirea serviciului de salubrizare. De asemenea, noile recipiente vor avea un sistem de transmitere a datelor în vederea personalizării instrumentului economic Plătește Pentru Cât Arunci, cu scopul final de a propune pachete de taxă adaptate nevoilor fiecăruia.

Se vor efectua verificări la locurile de consum atât pentru utilizatorii casnici cât și pentru cei non-casnici.

Într-o strănsă legătura cu reprezentanții Asociațiilor de locatari, Primăria Cisnădie va verifica arondarea cetățenilor la platformele publice.

Noul serviciu va păstra o strânsă legătura cu cetățenii și va forma grupuri de lucru cu aceștia.

via Mesagerul de Sibiu

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)