Primul centru de colectare a deșeurilor inerte în Lugoj

Publicat în Timiş acum 3 ani

Deșeurile de construcții nu vor mai fi aruncate la voia întâmplării.

Primăria Lugoj se pregătește să înființeze un centru de colectare a deșeurilor inerte. Administrația locală ia această măsură pentru ca lugojenii să nu mai arunce deșeurile provenite din construcții la marginea orașului sau pe malurile Timișului. Decizia înființării unui astfel de centru a fost luată împreună cu mai mulți transportatori locali care s-au plâns că nu au unde arunca deșeurile.

Centre de colectare deşeuri în Lugoj

„Practic, le oferim posibilitatea celor care își renovează sau își ridică o casă să poată scăpa mai ușor de deșeuri. Este inadmisibil ce se întâmpla până acum. Periferia orașului este plină de astfel de resturi provenite din construcții. Odată ce oferim lugojenilor un astfel de centru, nu mai există nicio scuză pentru a arunca aceste deșeuri pe malurile Timișului sau la marginea orașului în diverse zone”,

a declarat primarul Lugojului, Claudiu Buciu, care a mai anunțat că centrul de colectare va prelua deșeurile contracost, urmând ca în perioada următoare să fie stabilită și suma pe care firmele sau cetățenii o vor plăti,. Primarul Claudiu Buciu și-a exprimat opțiunea ca tariful să fie fixat în funcție de greutatea predată. Administrația locală va avea în vedere înființarea unor centre pentru primirea de la populație și a altor tipuri de deșeuri, cum ar mobilă, textile, sau echipamente electronice.

via Ziarul Actualitatea

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)