Pubele verzi, pentru colectat sticlă, amplasate în Alba Iulia

Publicat în Alba acum 10 luni

pubele sticla albaPrimarul din Alba Iulia a declarat pe Facebook că aproape toate pubelele pentru reciclat sticlă au fost amplasate în zonele de case din Alba Iulia. Mai exact este vorba despre pubelele verzi care sunt destinate exclusiv recipientelor din sticlă.

Mai mult de atât, primarul a mai precizat că deși legilslația le permite polițiștilor locali să îi amendeze pe cei care nu respectă regulile de colectare, acest lucru încă nu se va întâmpla.

”Am mai spus și cu alte ocazii faptul că serviciul de salubritate din orașul nostru este perfectibil. Pentru a-l face mai bun este necesară o bună colaborare între administrația locală, locuitorii orașului și operatorul de salubritate.

După cum am observat cu toții, lucrurile intră, pe zi ce trece, pe un făgaș normal, iar inevitabilele sincope au fost rezolvate rapid. Pentru a remedia una dintre acestea, operatorul a început amplasarea pubelelor verzi, destinate recipientelor din sticlă, în toate zonele de case din Alba Iulia.

Până în acest moment au fost acoperite aproximativ 30 de locații din 42, mâine urmând să fie amplasate și celelalte 12 pubele.

Pentru a facilita procesul de colectare selectivă, începând cu săptămâna viitoare vom distribui, prin intermediul Poliției Locale, pliante explicative pentru selectarea și depozitarea deșeurilor.

Chiar dacă legislația ne permite amendarea albaiulienilor care nu respectă regulile de colectare, nu o vom face acum, fiindcă interesul nostru este ca procesul de reciclare să meargă cât mai bine, pentru a plăti, cu toții, cât mai puțin, către operatorul de salubritate și către Fondul de Mediu, iar asta se poate face doar printr-o educație civică corespunzătoare.

Plus de asta, dacă ați făcut o sesizare la dispeceratul operatorului de salubritate și situația nu a fost rezolvată, vă invit să apelați numărul de telefon 0721.113.101, număr la care vă va răspunde un inspector din primărie care va verifica și rezolva problema dumneavoastră legată de salubritate”, a scris Gabriel Pleșa, într-o postare pe Facebook.

via Alba24.ro

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)