Prima rafinărie comercială pentru extragerea metalelor prețioase din deșeurile electronice

Publicat în Recomandari acum 4 ani

Un startup din Noua Zeelandă, Mint Innovation, plănuiește să deschidă prima rafinărie comercială pentru extragerea metalelor prețioase din deșeurile electronice (DEEE) în termen de 12 luni în Cheshire, nordul Angliei.

Ollie Crush, ofițer științific al companiei, declară că principalele avantaje ale rafinăriilor sale apar datorită faptului că sunt ieftine, verzi și se pot instala local, acolo unde se creează deșeurile.

“Spre deosebire de topitorii, noi nu folosim cianură. Utilizăm mai puțină energie, mai puțin CO2, mai puțină apă, mai puține deșeuri. O rafinărie de acest tip poate fi construită în orice țară, regiune sau oraș”.

Rafinăria din Regatul Unit va putea prelucra pentru început 20 de tone de deșeuri electronice pe zi. Cantitatea poate fi mărită, dacă există cerere. Sunt luate în considerare și o altă fabrică din sudul Angliei și o rafinărie în Sydney, Australia.

Un raport al ONU care a constatat luna trecută că cel puțin 7,9 miliarde lire sub formă de aur, platină și alte metale prețioase sunt aruncate în fiecare an într-un munte de deșeuri electronice, a devenit din ce în ce mai clară necesitatea unei astfel de acțiuni.

Vezi aici firmele autorizate care colectează deșeuri electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) în România.

Via Playtech

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)