Green Group: Buzăul este și va rămâne capitala reciclării din România

Publicat în Buzău acum 4 ani

Green Group: Buzăul este și va rămâne capitala reciclării din România

”Buzăul este și va rămâne capitala reciclării din România. Asta ne face să continuăm să investim”.

Este mesajul transmis buzoienilor de Constantin Damov, președintele Green Group, grupul care deține trei fabrici de reciclare în Buzău cu aproape 1.400 de salariați, dar care este prezent și în alte orașe, cât și în Europa de Est, cu unități de reciclare a deșeurilor de plastic, electronice și sticlă. Într-un interviu, în exclusivitate, Constantin Damov a vorbit la Focus News despre schimbările provocate de pandemia de coronavirus în industria reciclării.

Colectarea selectivă, prima afectată de pandemie

Fiecare dintre cele trei segmente în care grupul de firme are capacități de prelucrare a deșeurilor reciclabile (reciclarea plasticului, a deșeurilor de electronice și a sticlei), a fost afectat în proporții diferite, iar acum, după jumătate de an de la debutul pandemiei, cea mai afectată rămâne divizia de plastice. Asta, pe de o parte, din cauza scăderii cantității de materie primă provocate de închiderea restaurantelor de unde provenea o mare parte a deșeurilor reciclate, iar pe de alta, și cea mai importantă, din cauza prăbușirii industriei auto.

În vârful pandemiei, în perioada aprilie-mai, ca în toate activitățile, inclusiv colectarea separată a deșeurilor a avut de suferit. Existau fluxuri bine puse la punct din sistemul HoReCa care brusc a fost închis și o parte importantă de deșeuri care ajungeau la noi și-au redus volumul. Asta în ceea ce privește achiziția. Noi suntem astăzi cel mai mare reciclator de PET-uri din Europa Centrală și de Est. De asemenea, reciclăm sticlă și deșeuri din echipamente electronice și electrocasnice. Fiecare divizie a avut o istorie a ei. Dacă la electronice am văzut o scădere treptată astăzi asistăm la o revenire , la valorile celor dinaintea pandemiei. Munca de acasă ne-a dus la un consum mai mare de electronice. La sticlă piața și-a revenit. Acolo unde însă am avut o problemă este zona plasticelor și a PET-ului”, a explicat Constantin Damov.

Deseuri colectate in Județul Buzău: 

Interviul integral pe SansaNews

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)